Jak dědeček měnil...

25.2.2020 14:24 · 1,026 views Varani

Hned na začátku píšu, není to nic erotického.
Moje varanka je dokonalá obchodnice. Ale ve finále to odseru já.
Když jsme přišli na venkov , začala měnit kde co za kde co. Znáte takové ty přebytky že zahrady, dokud to byli jenom semena a sazenice tak to docela šlo. Jenom jsem byl větší záhony a jednou kopal díru na broskvoň, tu jí dal soused za to že mu občas udělala taxi když stopoval.
Jenže časem začalo prituhovat, pořídila 100 kuřat a všechny přežili, kdo to neznáte, nepochopite kolik toho sežerou, tak začala měnit, tu za kachny, tuhle za krůtu , deset a kohouta vyměnila za kozu, když byli kůzlátka ty zase vyměnila za poníka. Pokaždé když hlásila že udělala dobrý obchod jsem se už děsil pro co budu stavět další chlívek, už jsem se začínal bát že třeba pojedu pro slona.
Nakonec se to ustálilo a byl docela klid.
No a co se nestalo před Vánoci.
Volám večer z cest, jak se doma mají, jako každý den. Mi celá nadšená hlásí...tak jsem udělala super kšeft.
Začínám bystřit... ano?? Vyměnila jsem auto za ovce se sousedem.. no skvělé a kam je dáme , než se prestehujeme tak budou u něj a pak jim ,, uděláš/me,, ohradu na zahradě...
Takže mě o víkendu čeká odrada pro stádo ovcí, protože se všechny stihli obahnit , je to stádo a ne dvě ovce, je jich celkem deset, soused přihodil ještě jednu na víc a berana. Jako za ten vrak slušná cena a spokojenost na obou stranách, akorát to zase odru já.
Občas si s varankou přijdu jako v pohádce o dědečkovi co měnil...:-D