Proč nechci vztah a rodinu?

28.5.2020 07:06 · 1,652 views BudouciBejvalej

Na Twitteru mě zaujala diskuse, kterou rozvířil svým facebookovým nedělním hlášením Babiš.
To hlášení se týkalo porodnictví a konkrétně se na Twitteru hodně řešila pasáž, kde Babiš zmínil, že ženy u nás rodí děti ve vyšším věku, že je to v tom vyšším věku fyzicky a psychicky vyčerpává, takže pak místo dvou i více dětí nakonec skončí jen u toho jednoho.

Spousta komentujících žen samozřejmě začala řešit úlohu otců a zaujal mě komentář, který ocituji:
„Možná kdyby muži nebyli ve 30ti dementi co hrajou videohry a odmítají se starat o cokoli jiného než o sebe,mělo by víc žen dítě dřív a taky,co je komu do toho kdy mám dítě,hlavně že jeho kliniky prodávají vajíčka 50ti letým cizinkám.DEBIL“

Tenhle komentář a názor v jednom přesně vystihuje, proč třeba zrovna já nechci vážný vztah a rodinu.

Co může být horšího, než uvázat se ke vztahu nadosmrti s ženou, která mi bude mluvit do toho, že vykonávám nějakou pro mě zajímavou činnost?
Teď odhlédněme od toho, že pisatelka zmiňuje hraní videoher, třeba já naposledy hrál nějakou hru někdy na vejšce ve zkouškovém, kdy na to byl čas. Může ale jít o cokoliv jiného, třeba sbírání známek, sport, práce na zahradě, cestování, prostě cokoliv, co toho muže zrovna baví a co se jí nebude líbit.
Takže tato žena by si přála pro ukojení mateřských pudů, abych se s nějakou takovou podobnou uvázal na celý život, abych se vzdal svých koníčků a všeho toho, co mě baví a co jí zároveň připadne jejími slovy dementní. Přijde vám to normální?
Já bych nikdy do takového vztahu nešel, mé koníčky a zábava je výlučně moje záležitost, postarat se o sebe dokážu a dokázal bych se postarat i o rodinu, kdyby na to přišlo.
Ale aby mi partnerka mluvila do mých záležitosti, to raději tu mrdku spláchnu každý večer do hajzlu.

Takže tohle je ten důvod, proč spousta mužů nechce mít vztah a rodinu a proč, když už ten vztah a rodinu shodou okolností mají, partnerku po nějaké době opouštějí.