Energie

9.2.2022 19:20 · 426 views pestrechvilky

Pokud se svou sexuální energií neumíme zacházet, a to ve většině případů neumíme, stává se silou destruktivní. Hlavním rysem sexuální energie je boj o přežití. Pokud chceme jako druh přežít, musíme mít velice silnou touhu se rozmnožovat. Sexuální pud je současně pudem sebezáchovy.

Sex zdaleka není jen o prostém uspokojení sexuálních potřeb, jak se často může zdát. V sexu se ukrývá něco mnohem hlubšího, mnohem posvátnějšího než nám předává dnešní společnost. Přesto se ze zdravého a radostného spojení dvou milujících se lidí stal pouhým nástrojem k zachování rodu. A tvořivá, životodárná sexuální energie se tak jaksi vytratila z našich životů. Naštěstí nemusela ještě zmizet úplně. Svou životní energii totiž nemůžeme nadobro ztratit. Nikdo nám ji nemůže vzít. Jenom smrt smrt…

Dnešní doba je zrychlená, věčně někam spěcháme, nestíháme, nemáme čas, tak se místo nádherného prožitku milování omezujeme je na prostý sexuální akt. Na rychlé uspokojení. Zbytku našeho těla v takovou chvíli vůbec nestíháme věnovat pozornost.

Pokud tento pohled změníme, můžeme k prožívání sexuality začít přistupovat jako k léčivému nástroji, díky kterému probudíme svoji životní sílu. Sexualita tak získá úplně nový rozměr. Díky ní si budeme moci dovolit sestoupit z mysli do našeho a těla a skrze něj prožívat, vnímat a cítit. Být tady a teď.