Nevěra z pohledu tří generací

5.9.2022 02:35 · 1,224 views hrisnaduse

Když mi bylo 20 let, tak se mí rodiče rozvedli. Byl to takřka ,, idylický" rozchod. Bez křiku a rvaček, prostě se dohodli, že bude lepší aby šel každý svou cestou. Máma byla hodně usedlá a táta zase hodně do větru. Nevěra pro něj nebyla neznámé slovo. Rozvod mne i v mých 20 let celkem zasáhl a nedokázal jsem pochopit jak může táta mámě s jakousi ladností zahýbat a přitom s ní žít. Byl jsem tehdy zamilovaný do své nynější manželky a nedokázal jsem si představit, že bych jí něco takového někdy prováděl.
V té době jsme souložili jako dva králíci Duracel. Občas mezi námi zavládla nějaká neshoda, ale vše se velmi rychle vyřešilo. Když nám bylo 30 let, tak jsme se dohodli na tom, že založíme rodinu, takže se sexovalo všude, kde to šlo. Potom se narodilo dítě a najednou jak mávnutím proutku jsem byl totálně odřízlý od sexu. Prostě ani kapka. Jasně, manželka byla vyčerpaná starostí o dítě a mne to také dávalo zabrat, ale přece jen mi sex začal dost scházet. Když to trvalo dost dlouho, tak jsem to nevydržel a zašel za prostitutkou. Po příhodě s prostitutkou jsem pochopil, že to není cesta pro mne. Sice jsem se u ní vystříkal, ale to bylo všechno. Zjistil jsem, že k tomu potřebuji také nějaký vztah, jinak je to jakési prázdné. Smířil jsem se tedy na nějaký čas se vzniklou situací, a když dítě začalo odrůstat, tak jsem se začal v oblasti sexu a vztahu vzdělávat a začal jsem na tom pracovat naplno. Podařilo se mi znovu nastartovat mezi námi lásku a opravdu krásný vztah. Byl jsem na to hrdý a s opovržením jsem se občas díval na ty zoufalé ženáče, kteří se vrhají do nevěr a říkal jsem si, že kdyby tuto energii věnovali své manželce, tak by udělali lépe.
Nicméně staré dobré přísloví říká, že NIKDY neříkej NIKDY, a že na každého jednou dojde.
Chodil jsem s manželkou tančit, cvičili jsme spolu jógu, učil jsem se jak ji masírovat. Po každém koupání jsem ji s radostí mazal. No vše bylo prostě ideální vč. sexu.
No a potom jsme se začali blížit k 50 rokům, manželka šla do přechodu a začaly se u ní projevovat nemoci, kvůli kterým se začala snižovat chuť na sex. Stále více se z jejích úst začaly rojit slova, že by bez sexu mohla klidně žít. V té chvíli jsem se začal probouzet z růžového snu a začal si uvědomovat, že jsem celou tu dobu přehlížel tu skutečnost, že nikdy vlastně nebyla na sex, že jsem byl já tím motorem, který ji k tomu do jisté míry tlačil a ona se ocitla ve věku, kdy už do toho nechce být tlačená.
Říká se, že své partnerky si muž vybírá podle své matky a já najednou začal rozumět tomu proč můj otec, který se o mne staral v dětství i v dospělosti perfektně, podváděl mou mámu. V té chvíli totiž nemáte v životě moc možností. Buď si sex začnete vynucovat, ale to nemá dlouhé trvání a dostanete protějšek do totální averze k Vám nebo se rozejdete a začnete nový život s nějakou mladší, ale s tím rizikem, že jakmile se dostane do nějakého věku, tak to dopadne stejně jako s Vaší manželkou a ještě k tomu rozbijete vše co jste s manželkou budovali společně 30 let.
Nebo se stáhnete, zahodíte za hlavu své tužby a stanete se vysoce morálním člověkem, který ale pravděpodobně ztratí pomyslnou jiskru v očích.
No a čtvrtou možností je nenarušovat společné soužití a vytvořit si svůj tajný druhý svět kde si budete plnit svá přání a naplňovat své tužby a na smrtelné posteli si řeknete, že jste nebyl úplně čestný člověk, ale ten život stál za to.

Chtěl jsem si o tom promluvit s mým tátem. Po rozvodu s mámou se táta pokoušel o nějaké dlouhodobé vztahy, ale nakonec zůstal sám. Bohužel zemřel dříve než jsem ho stihl požádat o radu. Když jsem se začal více zajímat o jeho život, tak jsem zjistil, že žil dvěma životy. V jeho 75 letech po něm zůstaly 4 truchlící milenky. No a všechny o sobě věděly, protože táta dle svých slov mezi nimi udržoval soutěživého ducha. Když jsem vyklízel jeho dům, tak jsem nacházel potraviny s nápisy jako marmeláda od Jarušky, maso od Zdeničky atd.

Pochopil jsem, že na nevěru se v každém věku člověk dívá jinak a není fér někoho předem odsoudit, když nevíme jak a proč se do dané situace dostal.