je to marný, je to marný...

20.6.2023 19:32 · 1,477 views babizna01

Tak, já jsem upadla a okolojdoucí spoluobčané usoudili, že mi zavolají rychlou.
Do příjezdu sanitky o mne pěkně pečovali, odtáhli mne na klidné místo a říkali mi abych se nebála, že nejsem sama a pořád mi cpali něco napít a pak mi dali pod hlavu nějakou dečku nebo co to bylo a já jsem byla z toho všeho docela dost vyděšená, protože jsem momentálně vůbec nechápala co se se mnou děje.

Potom přijeli dva švarní hoši s nosítkama a velikou brašnou a měřili mi tlak a puls a dávali mi na obličej masku a říkali abych dýchala klidně a naložili mne na to lehátko a šup se mnou do sanity.
Tam mě ještě pořád zkoumali a zpovídali, ptali se jak se jmenuju a kde bydlím, kolik vidím prstů a takový ty věci.

Pořád se u mne střídali a pořád na mě mluvili a hrozně blízko mi strkali svůj obličej před můj a koukali mi hluboce do očí.
Bylo mi jasný že udržují mou pozornost a oční kontakt, abych zůstala příčetná a znovu neodpadla, No, a co já? Tyvole, mně nešlo hlavou nic jinýho, než že jsou to pěkní kluci a říkala jsem si, že jestli je tohle to poslední, co v životě uvidím, tak že jsem s tím naprosto v pohodě :-)

Dokonce jsem si i říkala že by to v tý sanitě šlo a vybavila se mi ta vtipná scénka z filmu Sestřičky, jak tam chtěl ten šofér ošoustat tu mladou sestřičku a ona mu měla říkat že je ukrutný zvíře, jenže jí to nějak nešlo a tak z šoustání nebylo nic.

Na pokoji mám dvě sousedky, obě mají okolo osmdesátky, jedna je dementní, takový pomatený zlatíčko a druhá je úplně rozhašená, ale při smyslech.

Ta druhá mluví ze spaní, vypadá to jako by telefonovala, vyznává lásku nějakému Francouzovi a že aby jí vzal s sebou a že na něj bude čekat v Toulouse někde v parku, kde se spolu poprvé setkali. Je to docela sranda.

Takže jsem tímto vlastně chtěla dát vědět všem, co si o mne dělali starost, že jsem v pořádku a že jsem pořád stejně marná :-)

No a doktoři, jak mají ty bílý kalhoty a jak už se nenosí ty dlouhý bílý pláště, tak to je podívaná pro bohy. Teda pro bohyně, abych byla úplně přesná :-) Takže teda pro mě :-))