Herečka Tippi Hedrenová: Alfred Hitchcock mě sexuálně obtěžoval

31.10.2016 07:50 Izvor: Famous
Herečka Tippi Hedrenová: Alfred Hitchcock mě sexuálně obtěžoval

LOS ANGELES – Šestaosmdesátiletá americká herečka Tippi Hedrenová vydává své paměti. Kniha, která bude na pultech obchodů od listopadu, obsahuje také šokující informace o jednom z nejslavnějších hororových režisérů Alfredu Hitchcockovi. Věhlasný filmař prý Hedrenovou sexuálně obtěžoval, když spolu pracovali.

Tippi prý slavný režisér vozil po natáčení domů, nejčastěji limuzínou, aby na ni udělal dojem. Jednou se ji při takové cestě pokusil políbit. Odmítla to, tak ji donutil. „Byl to odporný, opravdu hnusný moment,“ píše Hedrenová v úryvku, který poskytla deníku New York Post.

V šedesátých letech podle Tippi nebyl nikdo, kdo by slyšel na její stížnosti o sexuálním obtěžování. Tehdy to bylo tabu, o němž se veřejně nehovořilo. Tak jako miliony jiných žen, které byly oběťmi podobných útoků, nosila tyto incidenty v sobě.

„Kdo z nás dvou byl pro studio cennější, on, nebo já?“ dodává s tím, že by stejně z režiséra učinili oběť a ona by si už ani neškrtla.

Vztah mezi nimi vyvrcholil v roce 1964 při natáčení filmu Marnie. Hitchcock ji emočně vydíral a chodil za ní do šatny. „Osahával mě rukama. Bylo to sexuální a perverzní,“ tvrdí Hedrenová s tím, že o tomto tématu nemluví poprvé. Zmiňovala tyto incidenty také v rozhovorech během posledních třiceti let.

31.10.2016 07:50

Više članaka