Popírač bisexuality má robustní důkazy o tom, že bisexualita u mužů je vědecký fakt

23.7.2020 11:51 Izvor: Famous
Popírač bisexuality má robustní důkazy o tom, že bisexualita u mužů je vědecký fakt

ESSEX – Doktor Gerulf Rieger nikdy nebyl homofobní. Ale z čistě vědeckého hlediska musel tvrdit, že bisexualita je podmíněné chování, ale bisexuální vzrušení neexistuje. Nebyly pro to experimentální důkazy. V roce 2005 tak vydal rozsáhlou práci, v níž zpochybnil mužskou bisexualitu s tím, že muži se můžou považovat za bisexuály a bisexuálně se chovat, ale podle něj nebude jejich penis reagovat na muže i ženy shodně. Teď doktor Reiger vystoupil znova a tvrdí, že se tématem zabýval tak dlouho, a tak dlouho pátral po důkazech, které by bisexualitu vyvrátily, až ji sám dokázal. „Bisexualita je biologicky doložitelný fakt. Mám obrovsky průkazná data,“ tvrdí.

Doktor Rieger z University of Essex dokázal získat čtyři stovky bisexuálních mužů, kteří byli ochotni nechat se experimentálně testovat na přístrojích. Tedy nechat si připojit přístroje měřící vzrušení přímo k penisu a sledovat poté porno různého obsahu. Zmíněné přístroje přitom velmi přesně dokážou definovat sexuální vzrušení. Oklamat je vůlí je nemožné. Tak doktor Rieger dokázal, že penis muže, který o sobě tvrdí, že je bisexuální, se prokrví a vzruší při sledování nahých žen i nahých mužů. Tedy že dotyčný se nejen cítí být bisexuálem, ale skutečně jsou pro něj obě pohlaví stejně sexuálně dráždivá.

A protože to prokázal u čtyř stovek mužů, je to vědecky nevyvratitelný důkaz o biologické podstatě bisexuality.

„Mužská sexuální orientace se projevuje jako kontinuum a nikoli jako dichotomicky na dvě jasně definované skupiny rozdělená kategorie. Mužská sexuální orientace a vzrušení zahrnují spektrum, heterosexuálové jsou na jedné straně, homosexuálové na druhé a bisexuálové uprostřed. Většinu mužů je někde mezi oběma krajními body, menšina je extrémně vyhraněná,“ tvrdí doktor Rieger.

Ten prý nikdy neusiloval o to, aby lidé nesměli projevovat bisexuální orientaci a chování. Domníval se však, že tito muži jsou buď heterosexuální, nebo homosexuální, ale k bisexuálnímu chování je motivují jiné faktory.

„Bylo vždy jasné, že bisexuální muži existují ve smyslu vlastní identity a chování, ale mnoho vědců včetně mě bylo skeptických v tom, že jsou schopni se plnohodnotně sexuálně vzrušit jak s ženami, tak s muži. V naší studii bylo ale zahrnuto výjimečně mnoho mužů, takže máme jasné důkazy o bisexuální vzrušivosti,“ tvrdí doktor Reiger.

Više članaka