Belgický Oudenburg předvánočně ozářily stovky modrobílých „penisů“

24.11.2020 17:34 Izvor: Famous
Belgický Oudenburg předvánočně ozářily stovky modrobílých „penisů“

OUDENBURG – Evropská civilizace je silně falocentrická. Penis je téměř denně žhavým tématem. A lidé už ho vidí ve všem. Falický tvar ale některé stále pobuřuje. Své o tom teď ví starosta belgického Oudenburgu. V rámci předvánoční výzdoby nechal po městě instalovat světýlka v bílé a modré barvě – symboly města i Evropské unie. Válec tvořený bílými světýlky doplňuje modrá koule nahoře. Navzdory mnoha stížnostem, že se jedná o penis, radnice výzdobu rušit nebude.

Vše se vlastně tak nějak zvrtlo, když původní nápad vytvořit ze světýlek svíce, ztroskotal na názoru většiny radních, že je to klišé a kýč. Místo plamene proto nasadili na tělo bílých svící modré koule. A ouha, náhle z nevinného tvaru, který mají třeba také Země či pomeranč, byl žalud. A ze svíce tělo pyje.

„Samozřejmě naším záměrem nebylo instalovat vánoční světýlka tak, aby lidem připomínala penis. Ale vnímáme to s humorem. Já jsem si uvědomil, jak to vypadá, až je rozsvítili. Ale musíme se na to dívat s úsměvem. To osvětlení nám vyrobil technický odbor radnice. Kdybychom osvětlení koupili, stálo by nás třikrát tolik. Tak jsme vybrali barvy města a navrch dali modrou kouli, protože nám plamen přišel jako klišé. Vyvolalo to spoustu reakcí, ale samozřejmě to nebyl záměr. Já sám to vnímám s humorem. Musíme se k tomu v těchto těžkých a složitých časech stavět s nadhledem… Ale nevidím důvod, proč je odstranit nebo nahradit… Prostě budeme mít v naší zemi nejdiskutovanější vánoční výzdobu tohoto roku,“ uved starosta flanderského města Anthony Dumarey.

Više članaka