Egyptská vláda pranýřuje pekařku, která na loučení se svobodou vyrobila zákusky s penisem

28.1.2021 05:18 Izvor: Famous
Egyptská vláda pranýřuje pekařku, která na loučení se svobodou vyrobila zákusky s penisem

KÁHIRA – Egyptský islám je pseudomorální systém, který hovoří o sexuální pruderii jen tehdy, když se týká žen. Ty jsou téměř beztrestně napadány a znásilňovány přímo v ulicích. Ale jakmile Egypťanka projeví sexuální nezávislost na mužích, je vyslýchána a krutě trestána. Přesně to se stalo minulý týden. Jedna pekařka na loučení se svobodou připravila zákusky, které dekorovala penisy, poprsím a vagínami. Cukroví se omylem dostalo do rukou starších členek známého sportovního klubu. Ty překvapení přivítaly s nadšením. Bohužel o něm informovaly na sociálních sítích. Když se dostaly snímky do rukou úřadům, začaly se případem zabývat. A pekařku tvrdě potrestaly. Ačkoli denně jim mezi prsty uniknou stovky mužů, kteří znásilní bezbranné ženy.

Skandál byl zřejmě rozmazán také proto, že se stal ve slavném káhirském klubu Gezira. Tam se potkaly zámožné dámy u čaje, když jim přinesli zákusky zdobené pohlavními orgány, pobavilo je to. Striktní islám totiž Egypťanům vnucují především vládnoucí islamisté, oni sami ve své většině fanatickými věřícími nejsou.

A tak se zmíněné dámy místo pohoršení začaly smát a fotit. Bohužel záběry zveřejnily na sociálních sítích. „Nikdo z klubu si na to nestěžoval. Ale pak se vládě dostaly do rukou fotky,“ cituje deník The Independent zdroj z klubu Gezira.

Fanatičtí poslanci ihned žádali vyšetřování pro porušení náboženských zákonů. Nemravnost musela být tvrdě potrestána. A skutečně, egyptské zákony za nemravnost posílají až na rok za mříže, ačkoli většina mužů násilníků není trestána vůbec. Pekařku zatkli a vyšetřovali. Podle deníku Youm7 musela zaplatit v přepočtu sedm tisíc korun, což je více než měsíční plat. Ale čeká ji ještě soud.

„Egyptský režim je veden lidmi, kteří jsou docela konzervativní a bezpečnostní aparát je zvláště konzervativní částí elity. Jakákoli situace, během níž se oslavuje ženská sexuální autonomie, odporuje jejich představě, že muži by měli ovládat vše. V tomto případě se ženy bavily naprosto bez mužů,“ vysvětluje expert na Blízký východ a islám Timothy Kaldas z Institutu Tahrír ve Washingtonu DC.

Više članaka