Muži s velkým nosem mají skutečně častěji nadprůměrný penis

12.5.2021 05:25 Izvor: Famous
Muži s velkým nosem mají skutečně častěji nadprůměrný penis

KJÓTO – Rčení podle nosa poznáš kosa se zakládá na pravdě. Dlouho to vědci popírali, ale nejnovější výzkumy dokazují, že muži mající nos dlouhý pět a více centimetrů mají častěji nadprůměrný penis. Podle expertů z Japonska je to zřejmě způsobeno účinky testosteronu na plod muže při nitroděložním vývoji. Hormon totiž ovlivňuje nejen to, jak velký bude mít muž penis v dospělosti, ale také růst některých jiných částí těla.

Třeba délky článků prsteníčku a ukazováčku. Muži, na které působí více testosteronu při nitroděložním vývoji, mají častěji delší prsteníček než ukazováček a mají také častěji delší přirození. Je možné, že stejně tak testosteron působí na vývoj kostí nosu.

Vědci z Kjóta prokázali, že muži mající nos (měřeno od vnitřního koutku oka po špičku) dlouhý kolem 4,3 centimetru, mají v klidovém stavu penis dlouhý průměrně deset centimetrů. Muži mající nos dlouhý 4,8 centimetru, mají v průměru penis dlouhý 11,4 centimetru v klidovém stavu. Muži mající nos dlouhý 5,4 centimetru mají penis dlouhý v klidovém stavu 13,4 centimetru.

„Nicméně mezi velikostí penisu a velikostí jiných částí těla či tvarem postavy souvislost neexistuje,“ tvrdí doktor Hiroši Ikegajal s tím, že muži s velkými chodidly a dlaněmi nemají častěji velký pyj.

Studii publikoval odborný časopis Basic and Clinical Andrology. Jde o první výzkum, který prokázal souvislost mezi velikostí nosu a délkou pohlavního údu.

12.5.2021 05:25

Više članaka