Masturbace je součástí péče o tělo jako masáž, věří většina lidí

12.5.2021 05:48 Izvor: Famous
Masturbace je součástí péče o tělo jako masáž, věří většina lidí

BALTIMORE – K péči o tělo patří pleťové masky a zábaly, lázeň s éterickými oleji nebo třeba masáže. A pro současnou generaci je součástí této péče o tělo také pravidelná masturbace. Vyplývá to z nového průzkumu, který ovšem provedl výrobce masturbačních pomůcek a pouze u americké populace. Výsledky hovoří spíše o pohledu Západu na masturbaci, která je v některých kulturách stále zatracována. V USA také vymysleli, že květen bude měsícem masturbace.


Tedy původně ve Spojených státech vyhlásili Národní den masturbace 7. května. A to na počest americké lékařky Joycelyn Eldersové, která pracovala pro administrativu Billa Clintona. Když však chtěla prosadit do školních osnov učení o masturbaci, Clinton ji vyhodil z postu hlavní americké chiruržky. Později byl 7. květen přejmenován na Mezinárodní den masturbace a po roce 2000 byl celý květen označen neformálně Mezinárodním měsícem masturbace.

Společnost TENGA vyrábějící masturbátory pro ženy a muže nechala k letošnímu měsíci masturbace vypracovat průzkum, v němž dva tisíce Američanů odpovídaly na otázky o sebeukájení.

Podle výsledků osmdesát procent respondentů považuje masturbaci za formu péče o tělo, přičemž za jednu z nejdůležitějších. Důležitější než masáž. Ze studie také vyplývá, že během lockdownu pomáhala masturbace ulevit od frustrace a stresu z uzavření společnosti většině Američanů. Třicet procent respondentů dokonce uvedlo, že kvůli pandemii vnímají roli masturbace ve svém životě úplně jinak.

Više članaka