Ženy prožívají (stále) nejintenzivnější orgasmy při masturbaci

23.8.2021 13:53 Izvor: Famous
Ženy prožívají (stále) nejintenzivnější orgasmy při masturbaci

LONDÝN – Muži masturbují výrazně častěji než ženy, přitom nejsilnější orgasmus má při souloži dvakrát více mužů než při masturbaci. U žen je tomu naopak. Sebeukájení je nejčastější sexuální praktika, při níž žena dosáhne nejintenzivnějšího vyvrcholení. Soulož je na druhém místě.

Vyplývá to z průzkumu u dvou tisíc britských mužů a žen. V něm odpovědělo šestatřicet procent žen a jednadvacet procent mužů, že nejsilnější orgasmus zažili při sólové hře s vlastním genitálem. Při souloži se sexuálním protějškem zažilo nejintenzivnější vyvrcholení jednadvacet procent mužů a čtyřiadvacet procent žen. Pětadvacet procent žen a jedenáct procent mužů zažilo nejlepší orgasmus při předehře s partnerem, kdy šlo o dráždění jiného typu než koitální styk penisu do vagíny.

Z průzkumu, který vypracoval výrobce erotických pomůcek Lovehoney, také vyplývá, že pravidelně masturbuje sedmašedesát procent mužů a devětatřicet procent žen.

Zajímavé na průzkumu je, že třiadvacet procent mužů a šestnáct procent žen masturbuje proto, aby zabilo nudu. Mezi masturbujícími si pak touto technikou snaží udělat dobře ke zlepšení nálady čtyřiatřicet procent žen a sedmadvacet procent mužů. Ženy více než dvakrát častěji používají při masturbaci erotické pomůcky – pětasedmdesát procent žen versus pětatřicet procent mužů. A menším překvapením je, že nejvíce vzrušuje obě pohlaví porno. Volí ho při masturbaci osmašedesát procent mužů a pětačtyřicet procent žen.

Više članaka