Sexuálně nejpřitažlivější jsou modrooké ženy a hnědoocí muži

22.11.2021 10:23 Izvor: Famous
Sexuálně nejpřitažlivější jsou modrooké ženy a hnědoocí muži

LONDÝN – Mužům připadají nejatraktivnější modrooké ženy, ženám hnědoocí muži. Vyplývá to z nového průzkumu mezi lidmi, kteří hledají partnera na seznamkách. Z analýzy jejich úspěchů při seznamování vyplývá, že hnědoocí muži a modrooké ženy mají více zájemců a jsou úspěšnější než třeba muži modroocí a ženy s hnědýma či zelenýma očima.

„Tmavé oči jsou vnímány jako dominantní a maskulinní rys, proto zvyšují atraktivitu mužů. To je vědě dlouho známý fakt,“ tvrdí jeden z autorů výzkumu doktor Alexander Lapa. Studii si nechal vypracovat výrobce kontaktních čoček Lenstore.

Výzkum přitom pracoval také s digitálně upravenými fotkami. Dobrovolníci pak hodnotili atraktivitu tváří, aniž věděli, že byla změněna barva očí. I v tomto případě dostávaly ženy s modrýma očima a muži s hnědýma nejvíce bodů na škále atraktivity. A bylo jedno, jestli dotyčný obličej měl ve skutečnosti úplně jinou barvu očí.

„Některé studie z minulosti uvádějí, že jsme přitahováni těmi, kdo mají podobné fyzické rysy jako naši rodiče či my sami. To může zahrnovat preference pro takové barvy očí, které jsou podobné naší barvě či barvě očí našich rodičů,“ tvrdí jedna z autorek studie Ness Cooperová.

22.11.2021 10:23

Više članaka