Šestašedesátiletý Brit jezdí s dodávkou a rozdává své sperma. Je biologickým rodičem už 129 dětí

26.1.2022 10:25 Izvor: Famous
Šestašedesátiletý Brit jezdí s dodávkou a rozdává své sperma. Je biologickým rodičem už 129 dětí

LONDÝN – Clive Jones z Anglie má šestašedesát let, takže má o třicet let více, než kolik je stropová hranice pro dárcovství spermatu. On je ale přesvědčen, že je plně schopný plodit zdravé děti. A tak jezdí s dodávkou a nabízí své sperma ženám, které chtějí mužské pohlavní buňky zdarma bez asistence lékařů. Clive má prý už 129 biologických potomků, čímž se rád chlubí. Odborníci jsou z něj nešťastní. Ve svém věku předává potomkům velké množství vadné DNA a zadělává jim na celoživotní zdravotní problémy. Navíc snižuje variabilitu DNA v populaci a hrozí, že se někdy jeho děti potkají a budou spolu incestně souložit, protože nebudou tušit, že jsou příbuzní.

„Jsem zřejmě nejplodnější dárce spermatu, teď už mám 138 dětí. No, 129 už se narodilo, ale devět dalších těhotenství probíhá. Možná budu ještě pár let pokračovat. Dosáhnu stejně 150. Znám kliniky a prodejce spermatu, kteří mají větší počty, ale oni nedarují, oni sperma prodávají,“ chlubí se Jones v rozhovoru pro Derbyshire Live.

Jeho egem živené chvástání v médiích ale jen dokazuje nebezpečné motivy. Tedy že mu vůbec nejde o zdraví a budoucnost dětí, které plodí. On to však vnímá jinak.

„Myslím, že lidé by mě líp pochopili, kdyby viděli ty vzkazy, které dostávám, a fotky dětí s jejich šťastnými matkami. Myslím, že jim poskytuju štěstí. Jednou jsem dostal vzkaz od babičky, která mi děkovala za vnučku. Dělám to zadarmo, ačkoli někdy požádám o trochu benzínu. Prodávat sperma je ilegální a mně se to nezdá správné brát si peníze, když jich mám víc než oni,“ obhajuje se Jones.

I když se pravidelně nechá testovat na pohlavní choroby a má pocit, že je zdravý a v dobré kondici, v šestašedesáti letech vlivem různých negativních faktorů z prostředí (znečištění, stres, životní styl, potravinová kontaminace atd.) jeho DNA vykazuje velké množství vad a změn, které se přenesou na jeho potomky. A děti tak můžou mít zdravotní potíže. Nemusejí, ale riziko je mnohem vyšší než u mužů, kteří zplodí potomka do pětačtyřiceti let věku. Přičemž legální dárci spermatu jsou většinou přijímáni jen do pětatřiceti až čtyřiceti let věku.

26.1.2022 10:25

Više članaka