Ani drobná nehoda není náhoda2

6.12.2010 19:41 · 1 422 nézetek wilderness

Rád bych zde pokračoval v historce, která se mi přihodila cestou na chalupu. Jak to všechno začalo, jsem vám psal již minule zde: http://www.amateri.cz/b5706-ani-drobna-neho da-neni-nahoda. Zimní večery jsou čím dál delší a tak jsem si dnes našel chvilku, abych vám dále vyprávěl, jak to tenkrát pokračovalo.

Musím se přiznat, že setkání s tou ženou na mne velmi silně zapůsobilo a přivodilo mi v hlavě zmatek a v tělě neklid. Nečekal jsem to a asi jsem na to nebyl ani připraven. Teprve až cestou domů jsem trochu zalitoval, že jsem asi měl být iniciativnější a využít této vhodné situace k seznámení.

Následující den proběhl podle mého očekávání. Počasí bylo jako na objednávku. Hned ráno jsem tedy vyrazil na kolo. Navštívil jsem nedaleké městečko v Rakousku, projel malebná zákoutí zámeckého parku na Dyji. U řeky Svratky jsem zahlédl párek bobrů a stal se svědkem jejich milostných námluv. Jejich dovádění by bylo určitě zdrojem inspirace pro nejednoho Amatéra. A na to vše svítilo jarní sluníčko. Prostě den se vydařil a bylo mi fajn.

Po návratu z výletu jsem se naložil do vany a zvažoval co s dnešním večerem. Z lelkování mě vyrušilo zavrčení mobilu oznamující příchod sms. Po přečtení příchozí zprávy se mi rozbušilo srdce a krev se nahrnula nejen do hlavy. Psala mi totiž ONA. Prý jestli neruší a že by mi chtěla ještě jednou poděkovat za mojí včerejší galatní výpomoc. A pokud bych chtěl, tak bych k ní mohl večer přijít na grilování. Jako správně ješitný chlap jsem si tuto nabídku přetlumočil po svém. Tentokrát jsem měl jasno! A neklid v mém těle se ještě více vystupňoval. Cítil jsem, jak hormony aktivují procesy, které jsou tak příjemné. Únava způsobená jízdou na kole byla rázem pryč.

Rychle jsem potvrdil účast na dnešní večer a začal plánovat přípravu. Bylo jasné, že nemůžu přijít s prázdnýma rukama. Naštěstí můj vinný sklípek je docela slušně zásoben. Pro každou příležitost se tam najde lahvinka dobrého vína. Pro dnešní večer jsem záměrně vybral tramín. Jak pravil strýc Pagáč, "tramín u děvčic žhavů lásku rozpaluje a šohajom sílu dává". Víno pochází z místních kopců a má nádhernou medovou vůni a jemně kořenitou chuť.

Program pro dnešní večer byl již dán. To co by mě ještě ráno ani ve snu nenapadlo bylo najednou skutečností. Nemohl jsem se dočkat. Opět uvidím tu, která mne okouzlila a po které jsem zatoužil. Vybavoval jsem si vzpomínky ze včerejšího večera, když jsem jí potkal v lese. Když jsme se pak viděli podruhé, tak byla ještě krásnější. Nádherně se usmívala a lesk jejich očí mne neustále přitahoval a nutil pozorovat její tvář. Tahle žena byla jako Sirael. Tajemná a nedostupná. Co kdybych se jí dnes dotknul, ptal jsem se sám sebe. Nerozplynul by se ten sen? Byl jsem odhodlán to zkusit. Okamžik pravdy se blížil. Stál jsem totiž již před jejím domem a zvonil na zvonek.

Noc je sice ještě mladá, ale musím se ti čtenáři omluvit a vyprávění zde pro dnešek přerušit. Ráno vstávám brzy a obávám se, že by mého zaměstnavatele příliš nezajímalo, proč jsem nevyspalý. Pokračování tedy zase někdy příště.