Mých téměř 14 let (zde)

2.8.2019 07:29 · 1 615 nézetek epovid

Milé amatérky a milí amatéři!
Rok se se dvěma sešel (tj. po 3 letech od prvního blogu zde) a já se rozhodla, že nadešel čas doplnit nějaké škatulky, resp. kategorie ojedinělých druhů amatérů.

Většina původně popsaných (první blog Mých 10 let zde) mi stále připadá trefná a nepřestává mne překvapovat, jak moc se dotazy a charaktery postav opakují.
Nicméně některým druhům lidí je potřeba vymyslet jedinečné zařazení:

MORALISTÉ
To jsou ti, kteří z různých důvodů (většinou po mém odmítnutí čehokoliv), začnou propírat mou morálku.
"To se jako nestydíš se tady takhle ukazovat?" - Popravdě, jiní tu většinou ukazují daleko víc!
"Vážně tě fotí manžel? Nejste divný?" - Možná jsme, ale je to naše věc a co je komu do toho.
A další skvělé dotazy a názory...

POCHYBOVAČI
"A manžel jako ví, že se tu ukazuješ a nevadí mu to? A jsi ty vůbec vdaná? A nefotíš se náhodou sama a nelovíš tady chlapy?" - Ví, nevadí. Jsem. Nefotím, nelovím.
Technicky, kdyby se někteří na otázkou sebefocení zamysleli, tj. koukali se pečlivěji, tak selfíčko bez viditelného držení mobilu nebo tyče bych takhle neudělala a dálkový ovladač taky v ruce nemám. A protože můj fotograf/manžel kromě toho, že mne fotografuje, tak i s těmi fotkami manipuluje. Takže fakt nevěřím, že by mi bez jakýchkoliv dotazů vydal polosvlečené fotky pro publikování kdekoliv, kdyby nechtěl. On je totiž dost chytrý a navíc máme vztah, který je založený na vstřícné komunikaci a respektu. A těm co nevěří, smůla.

CHYTROLÍNI
To jsou přesně ti, kteří ví všechno (především o mé osobě) daleko líp a víc než já sama. A že jsem kolikrát překvapená, co všechno nevím! Všeobecně miluji lidi typu "chytré rádio". Snažím se jim vyhýbat, pokud to jde. Ale tady vzniká fenomén, že přestože napíšu, že o další komunikaci nemám zájem, hustí to do mne furt a stále :-D

GOOGLETRANSLATOŘI
Já chápu, že někteří věří ve schopnost překladačů, ale je fakt zábavné číst, co z docela nevinné věty tahle aplikace udělá. Onehdá jsem dostala celkem dlouhou nabídku na vážnou známost se všemi možnými výhodami (ze zahraničí) a ten překlad - naprostá bomba. To by ani největší fantasta nevymyslel! Nejsem jazykově příliš zdatná, ale méně riskantní by mi připadalo lovit v jazykově sourodých vodách, popřípadě univerzálně v angličtině.

BUĎ-MOU-NÁPOVĚDOU
"Jak jako číst profil? Já nevim co mysliš... nikdenicnevidim...proč mi to nemůžeš řict, kde to mám hledat?" Osobně neznám aplikaci, programově se jí bráním, ale opravdu nesedím zde 24 hodin, abych neznalé uvedla do tajných zákoutí zdejšího fungování. Prostě, kdo chce, pátrá, kdo nechce, já mu radit nebudu. (Ale pořád jsem přesvědčená, že najít osobní popisek v profilu dotyčné osoby není až tak náročné... přesto to někteří nedělají nebo ignorují.)

MIMONI
Kamkoliv nezařaditelná skupina jedinců, kteří sice používají asi stejnou řeč jako já (myslím češtinu), ale nejsou schopni běžné komunikace. Až tolik mi nevadí, že neumí pravopis, ale vadí mi, že ani na jednoduchou otázku či odpověď nezvládnou adekvátně reagovat. Asi si vystačí sami se sebou a pocitem, že někomu svým vzkazem nebo komentářem u alba vytřeli zrak. Řadím sem i ty, kteří opakovaně opakují pořád opakované (a reakci snad ani nečtou) a posílače všemožných odkazů, které nerozklikávám.

Pro dnešek mne asi nic dalšího nenapadá, ale jsem si jistá, že se nějaký endemit objeví. Pravda, pořád se tu najdou výjimky, se kterými je korespondence zajímavá, zábavná a vtipná. Jsem zvědavá, kdy mne zdejší občasná korespondence vybudí vymyslet nové škatulky...

Krásný zbytek léta všem amatérům přeje

Epovid