Co mi dali

19.6.2023 13:27 · 1 350 nézetek -Ellienne-

Dal jsi mi skutečné přijetí mojí osobnosti, respekt a lásku. Byl jsi první muž... ne, prvni člověk, se kterým jsem mohla být sama sebou beze studu a pocitů trapnosti a nepatřičnosti. (Asi i jediný muž, který mě tak dokázal brát.) Kdo neměl problém se sebevědomím, nikdy nepochopí, jak nádherný pocit to je. No a co, že "být sám sebou" zní jako klišé, tak jsem to cítila už tehdy (jako novou zkušenost) a dodnes se na tom nic nezměnilo. Dal jsi mi jiný pohled na spoustu věcí, změnil jsi můj přístup k životu a sama k sobě. Dal jsi mi nadšení pro sex, které ve mně do té doby sice doutnalo, ale byl jsi první muž, se kterým jsem mohla toto nadšení sdílet a začít rozvíjet i fantazie.

Dal jsi mi jako první pocítit, jaké je to být oboustranně zamilovaný, byl jsi první muž, který byl do mě blázen, do kterého jsem byla blázen i já. Obrovsky jsi mi rozšířil obzory, s radostí a obdivem jsem nasávala vědomosti z oblastí, které by mě nebýt tebe pravděpodobně úplně minuly. Vzbudil jsi ve mně první náznaky toho, že snad nejsem umělecky úplně tupá, to ty jsi mi začal v tomto směru otevírat oči. A co je hlavní, dal jsi mi víru v to, že muži jsou citliví, čestní a velkorysí. Možná právě díky tobě vůči mužům nikdy nezahořknu, ať už se mi v životě přihodilo nebo přihodí cokoliv.

Dal jsi mi tolik, že to nezvládnu dát dobře do slov. Nejlepší sex, nejkrásnější dovolenou, novou dimenzi prožívání krásy. Aktivity, které by mě dříve vůbec nenapadly. Otevřel ses mi jako málokomu. Zanechal jsi v mém životě nejsilnější stopu. Posunul jsi už tak dost vysokou laťku ještě výš.

Dal jsi mi kocovinu a pachuť, jinak nic. Čas strávený s tebou byl jako kokain. Tehdy se to zdálo být jako divoká jízda, ale s odstupem času člověk vidí, že nic nebylo doopravdy. Nebylo tam nic z lásky nebo respektu, místo rozšiřování obzorů a vývoje byla stagnace a "zaprděnost". Komunikace spočívala v tom, že místo podnětného dialogu jsem ti sloužila jen jako vrba. Místo nadšeného a kreativního sexu chlast a honba za lacinými zážitky. Nic bych neztratila, kdybych tě nebývala potkala.