ako to chodí na hoteloch

ako to chodí na hoteloch

Chcem ísť s kamarátkou na hotel, ale nebol som nikdy. Vite mi prosím poradiť aké doklady potrebujeme? Potrebujem aby to bolo čo najviac diskrétne. Ďakujem.
Ezt a hozzászólást a felhasználó törölte.
Zákon hovorí jasne že občiansky preukaz „sa nesmie odovzdať alebo prijať ako záloha nesmie sa odovzdať ani odobrať pri vstupe do objektu alebo na pozemok a nesmie sa odovzdať ani odobrať v súvislosti s poskytovaním služieb.."

Jednoducho vďaka GDPR sú Vaše osobné údaje chránené.
Takže v zariadeniach Tvoj občiansky ukážeš, kvoli evidencii. Už nemajú právo si ho držať, odobrať a robiť si s ním čo chcú ako to bolo v minulosti. Len toľko k ID :)
S ubytovaním v hoteloch mám skúsenosti. Využívam často aj počas pobytu v zahraničí. Áno doklad totožnosti - pas, občiansky preukaz recepcia požaduje predložiť aby si mohli poznačiť údaje do knihy ubytovaných ale po zapísaní vrátia.

Aby sme Edena hneď neodsudzudzovali že si vymýšľa tiež sa mi stalo že si pas recepčná nechala a neskôr nám vracala - tiež počas ubytovania v dovolenkovej destinácií.

Ale myslím že toto nieje vôbec smerodatne a nie je dôvod zbytočne veľa na túto tému diskutovať a hádať sa
Presne ako píše amaterSKY, úplne blbosť aby si niekto niekde nechával tvoje doklady. Veď sú to doklady. V živote by som ich z očí nespustil a nie to ešte niekomu nechávať.
Taka istota sa moze velmi rychlo zmenit v to, ze budes za niekoho splacat splatky na tovar, co si kupi na kopiu tvojho OP. A ty ani nebudes vediet co, kedy, ako. Technicky vzate, recepcna ani nie je osoba opravnena chytat tvoj OP do ruk.
Nemam potrebu ta poucovat. Rob ako myslis. Vyhod OP z okna auta na ulicu a uvidis, co sa bude potom diat.
V zivote sa mi nestalo, ze by si nejaka recepcna nechavala moje doklady. Ani by som jej to nedovolil.
*3**3**3* Kľudne s ňou prídi ku mne, nemusíte mať občanky a môžte mať aj masky na tvári. *52*
Blbčekovia. Zájdeš normálne na penzión a užívate si. Cez deň mimo a večer na izbe a nikoho nezaujíma, kto a s kým si bol. Občianska stačí
*3**3**3*

Že tá hlúposť nekvitne......škoda.
ak sa da, treba riesit hodinovy hotel. Nic sa nepytaju, maximalna diskretnost.
Aj rodný list otca a matky aj s kontaktom. Hotel ich bude informovať kde sa dieťa nachádza keby dačo. 🤷