Má to cenu?

Jsem ve vztahu 12 let. Máme syna 10 let s nemocí. Vždy jsem se snažil udělat vše pro rodinu. Neříkám že jsem byl úplně vzorný partner, dost času jsem trávil zavřený v dílně. V roce 2019 jsem se s partnerkou rozešel (prý málo času na ně) ona si hned našla jiného z jistého okruhu muzikantů. Po cca dvou měsících a uvědomění si vlastních chyb jsem s prosíkem přilezl zpět. Několik měsíců nevěděla jestli miluje mě nebo jeho. Nakonec si "vybrala" mě. Po zhruba roce jezdila stále častěji na koncerty, pohoda, hudbu má ráda. Jenže jednoho dne se doma napila a já ji přistihl u videohovoru, kde si volala s jiným muzikantem a dodnes slyším jako bylo před pěti minutami "on: mě se sex s tebou líbí pokażdý, ona: nene on: jo ona: nene, on: moje hlava a do tý si uložím vzpomínky jaký chci, ona : chichichi. V ten moment jsem do toho vstoupil já. Ona opilá tak nemělo cenu řešit. Hned ráno zapírání a dělání blbce z mě že bůh ví co jsem slyšel. (Na koncerty ježila hlavně s ním) Rozchod. Přes slova jak mě miluje, jak beze mě nemůže být jsem to byl opět já kdo prilezl s prosíkem. Odpustil jsem to, tak moc ji milují já. Měli jsme dohodu že nebude na koncertech přespávat, to vydrželo do prvního festivalu. Nikdy jsem jí nic nezakázal až do druhého rozchodu. To jsem ji zakázal stýkat se s tím co spala - okamžitě porušila. Dřív jsme na koncerty jezdily spolu ale já to neposlouchám a poslední dobou jsem na ten styl hudby už úplně alergický. Tak ji vozím kam jen chce. Aby byla spokojena. Před třemi měsíci měla mít sraz s lidmi z práce. V pořádku. Také jsem ho měl. Potíž v tom ze syn o sobě nedal několik hodin vědět a volal jsem i policii ze strachu že se někde ztratil. Ona si vesele jela chlastat. Přijela ale když věděla co je za problém tak si myslím že ani neměla odjet. Jakákoliv aktivita z mé strany je problém. Je unavená z práce. Se synem jsem jel sám na hory kde poprvé lyžoval. Ona nezájem. Raději práce. Dnes jsme přijeli domů a ani se nezeptala jak nám tam bylo. Jen se připravila a odjela kalit do města se ségrou a kolegy. Nakonec je jinde ani nevím s kým. Ona ví moc dobře že pokaždé když je někde na chlastačce tak já doma nemůžu spát. Nic mě nebaví. Jen kontroluji mobil zda se něco nestalo. Vím že když se opije že hodně ztrácí zábrany a já na to pořád myslím. Sice jsem jí nevěru odpustil ale nedokážu zapomenout. Teď se užírám a jediné co mi brání použít auto proti zdi je syn. Jak z toho ven? Miluju ji i když je líná. I když musím vařit a dělat domácí práce, starat se o zahradu, nakupovat, vydělávat, zabavit dítě. Mrzí mě že ani nemá snahu mě nějak utvrdit v tom že mě má opravdu ráda a chcete se mnou být. Ne jednu stranu si nedokážu představit život bez ní. Na druhou stranu nevidím budoucnost.

Ty nemiluješ..jsi nezdravě závislý na partnerce, která má evidentně problém nejen s alkoholem. Nejvíc trpí vaše dítě, které si zaslouží klidný domov. Nestyděla bych se vyhledat pomoc a celou tuhle komedii rázně ukončit, postavit se na vlastní nohy a být tady primárně pro svého syna.
Wrenkk
Wrenkk Inaktív 3 hónapokkal ezelőtt
Ezt a hozzászólást a felhasználó törölte.
Zkoušeli jste párovou terapii? Myslím, že by vám mohla pomoct najít nápravu.
Jsem zastáncem etické nemonogamie a myslím, že by pro vás možná mohla fungovat dobře, ale ve vašem vztahu by jí podle toho, co píšeš, měla předcházet společná práce na zlepšení komunikace.
Člověče, ty jsi doslova sen pro všechny vychcaný ženský. Bude to znít ošklivě, ale ty máš co si zasloužíš 😀
Promiň, jestli je fakt taková tak si velkej trouba. |Chlap co si neumí doma udělat pořádek a nechá svoji ženu lítat po nocích s jinýma a popíjet + doma neuvařeno. Nejsi k politování, jsi k smíchu a já jako žena bych si tě nemohla vážit. Protože kdyby si měl koule tak si nashromáždíš potichoučku proti ní důkazy jaká je nefunkční matka a rozvedeš se. Požádáš o péči ty sám. Na co čekáš, na to až dojde domů nakukaná a ty se budeš starat o další dítě?
Řeknu ti jednu věc a to tu velice hlavní, jediný kdo je na vině jsi ty, protože dobrovolně toho syna necháváš vystavovat těmhle situacím, protože máš v hlavě slovo JÁ .. nechci, neumím, nejde..

Sama jsem svobodnou matkou a nedovolila bych si trpět v domácnosti osobu, co by vystavovala mé dítě takovým situacím, to raději oželím potřebu partnerství, než tohle.. Tomu se říká rodičovství, přináší se oběti to je ta pravá láska. I tady si pomáhám aby to v budoucnu bylo lepší a je mi jedno co si kdo myslí, doma je klid a pohoda ne nesmysly ..
Mas zajiste pravdu, ale oni obcas sou situace ktere nevymyslis. Ale je fakt, ze sem se naucil chci-li nekomu pomoci, musim primarne myslet na sebe, tj. nenechat se znicit. Takovou bych vyhodil a uz bych ji nepustil domu, max si zapychat, ale pak ji odkopnout. Pardon dami, ale na co je takova dobra? Taky sem radej byl sam nez se nechat urazet, ze tohle nezvladam, ze nemuzu ridit apod. no suasumarum vyhral sem dcera sice nejdrive sla s mamou, ale pak pochopila, ze asi nejsem tak spatny jak sem ji byl prezentovan.
Ano, lépe bych to nenapsala. Na co jí máš. na to že ty se staráš a ona žije jak svobodná?
Pije, kurví se ti, o syna moc zájem nemá, neváží si tě...Co kdyby proletěla futrama i s kuframa? Měl bys myslet na syna, aby z Vas jednou neskončil u Chocholouška...
Dle toho popisu mi to zní spíše, že máš doma " dceru " jako neřízenou střelu ne ženu a matku.
Tenhle typ osobnosti by letěl z baráku okamžitě.

Ukazujete dětem vzorce, v domácnosti, to co dítě nevidí čert to vem ale pokud doma vidí nefunkční matku, co nevaří, nezajímá se, sotva uvaří a jede si to svoje, tak tam není o čem.
Je spousta žen, normálních žen, co si s tebou práci rozdělí, budou se věnovat tobě i synovi a to nemusí být ani jejich a ty si tady decimuješ desítky let zbytku života s ženskou, která tě jako muže vůbec nerespektuje a má tě jen jak hnízdečko jistoty, kdy jí vše projde, protože ví, že se necháš ukecat.. ukazuješ svojí slabost ale každý tady si prošel procesem odmilování, samoty a ve finále jim bylo dobře a mohlo se začít znovu a lépe.. U tebe je to buďto tenhle průser a nebo si se synem dopřeješ kvalitnější ženu a lepší život pro vás oba..
U ní se nic nezmění
Na to, že tady hledáš ženskou na sex dost zajímavá promluva.
Děti jsou sice závazek, ale tohle nikam nevede, to řikám narovinu. Podle mě je chyba s někým na silu zůstávat kvůli dětem když to prostě neklape. To pak stejně odserou ty děti...
Myslím, že by sis měl v tom všem udělat v hlavě pořádek. Ideální by dle mého názoru i zkušenosti bylo sebrat odvahu a obrátit se na sociálně psychologickou poradnu. Je to zdarma. A probrat tam partnerské problémy - nejde jen o tebe a tvou ženu, ale i o syna. Nikdo ti neřekne co máš udělat. Ale pomohou ti udělat si v tom pořádek. A diky tomu pořádku v hlavě na to správné řešení nakonec přijdeš. Sám.
tohle bude fungovat jestli pudou oba 2. Byvalka nechtela jit do rodinne poradny, ze ji nikdo nebude diktovat jak ma zit. Ani kdyz sme meli soud a ten nam navrhl rodinnou terapii, odmitla to. S timhle se neda bojovat jinak nez dat nuz na krk, nevozit ji nikam nebo tam byt s ni nebo ji odkopnout. Jak se rika clovek by nemel vztoupit 2x do stejne reky. Takoveto ze se rozejdete nebo rozvedete a date pak dohromady funguje jen v pohadkach a v Zivote na zamku.
Do značné míry s tebou souhlasím. Pokud by šli oba, bylo by to to úplně nejlepší jak celou věc řešit (to se povedlo nám...). Ale i když tam zajde jen sám za sebe, tak mu to může pomoct rozhodnout se, co vlastně chce. A to za to také stojí. Co se mne týče, nejprve jsem nechtěl já, tak šla sama. Pak jsem zase chtěl já a ona ne. Tak jsem šel sám. Ulevilo se mi, bral mě někdo vážně. Utřídil jsem si myšlenky a začal jednat. A do třetice jsme nakonec šli společně. A výsledek? Mnoho věcí se stabilizovalo, jiné se nastartovaly. Kosek po kousku jsme si blíž. No, ale to už je jiný příběh. Zkrátka, má to cenu i kdyby šel sám .
..... děti jsou náš závazek....bez ohledu na jejich perspektivu, za to kam se narodily nemůžou.....to co zažíváš chápu, svým způsobem mám podobný zážitek, naštěstí jsem si nabil hubu a nesedím*22*.....a život jde dál......snad..... mít dnešní zkušenosti před dvaceti lety vydal bych se životem jinak
... i když je líná. I když musím vařit a dělat domácí práce, starat se o zahradu, nakupovat, vydělávat, zabavit dítě...klasika, to je ta rovnost ve vztahu dneska...mame to tak i ostatni
jednznacne si idiot! Ja sem se taky rozesel s byvalou a to mi provedla neco horsiho nez tobe, za pul roku sem ji vzal zpet po 12 letech opet rozhod pry to byla ma chyba hlavne kvuli penezum uz ji to se mnou nudilo. Nasla si noveho s autem o tkere prisel dostal ji do insolvence. Pomohl sem ji jen aby od nej odesla mela pak jineho. At si ma svuj zivot, ja uz jeji soucasti nejsem, vlastne sem spojuje nas dcera,, ale tim to konci. At ma co chce. Bez od toho chtej syna do sve pece, bude narocne, ale jedine reseni.