Svědomití lidé holdující pevnému plánování jsou sexuálně nejuspokojenější

5.8.2018 13:15 Forrás: Famous
Svědomití lidé holdující pevnému plánování jsou sexuálně nejuspokojenější

BOCHUM – Když se řekne žhavý a vzrušující sex, většina lidí si pod tím představí spontánní akci plnou adrenalinu. Ale otevření a bezstarostně žijící lidé milující spontaneitu nejsou těmi, kdo jsou sexuálně nejspokojenější. Naopak. Lidé svědomití, zaměření na dosažení cílů, kteří jsou disciplinovaní a předem pečlivě plánují, jsou těmi, kdo se cítí v pohlavním životě nejspokojeněji.

Tvrdí to psychologové z německé Bochumi, kteří sledovali téměř tisícovku párů. Jednak u všech osob analyzovali osobnost podle typologie Velké pětky, pak studovali také to, jak jsou spokojení se svým životem.

A vůbec nejspokojenější byli lidé svědomití, kteří plánují svůj život pečlivě a jsou zaměřeni na dosahování životních cílů. Ženy pak měly nejuspokojivější sexuální život s muži silně svědomitými a pečlivými.

„Vysoká míra svědomitosti může být zvláště prospěšná, když jde o věnování úsilí při uspokojování sexuálního života… Vysoce svědomití lidé mají větší výhody v dlouhodobém a naplněném romantickém vztahu, protože kladou důraz na oboustranné sexuální uspokojení ve vztahu,“ míní Julia Veltenová z Ruhr univerzity v Bochumi.

Přístupní lidé otevření novým zkušenostem, kteří jsou navíc emočně stabilní, jsou na tom nejhůře. Jejich chování totiž může být v rozporu s uspokojením partnera. Což bylo pro samotné autory zjištěním překvapujícím.

További cikkek