Muži musejí čtyřikrát týdně ejakulovat, aby se chránili před rakovinou prostaty

19.8.2018 12:55 Forrás: Famous
Muži musejí čtyřikrát týdně ejakulovat, aby se chránili před rakovinou prostaty

SEČUÁN – Muži mají dobrý důvod po svých partnerkách a partnerech chtít sex čtyřikrát týdně. Právě tato frekvence pohlavních styků zakončených ejakulací totiž výrazně snižuje riziko rakoviny prostaty. A pokud zrovna nemají nikoho na párové radovánky, stačí také masturbace.

Prostata se podle všeho musí pravidelně zbavovat semenné tekutiny. Podle čínských urologů jí prospívá právě ejakulace čtyřikrát týdně. Riziko rakoviny se tím výrazně sníží.

Zároveň ale také platí, že muži, kteří začali žít pohlavně velmi brzy a kteří jsou silně promiskuitní, onemocní nádorem prostaty častěji. S každými deseti partnerkami – výzkum byl proveden jen u heterosexuálů – roste riziko rakoviny prostaty o deset procent.

Muži mající pohlavní styk denně, také častěji končí s nádorem prostaty. Podle autorů výzkumu ale ne proto, že by každodenní soulož škodila, ale zřejmě tito jedinci schopní souložit denně mají více testosteronu v krvi. A právě vyšší hladina mužského pohlavního hormonu riziko rakoviny zvyšuje.

„Muži s malým počtem sexuální partnerek, dále ti, kteří počkali na první soulož až do dospělosti a kteří ejakulují čtyřikrát týdně, jsou ohroženi rakovinou prostaty nejméně,“ tvrdí doktor Ťien Čung-jü ze Sečuánské univerzity.

További cikkek