Brit kvůli COVID-19 začal blouznit a přiznal manželce, že před ní měl sex s několika muži

13.7.2020 13:04 Forrás: Famous
Brit kvůli COVID-19 začal blouznit a přiznal manželce, že před ní měl sex s několika muži

LONDÝN – Lékaři z Nemocnice svatého Tomáše v Londýně tvrdí, že virus SARS-CoV-2 může při onemocnění COVID-19 spustit také manické až psychotické chování. Popsali ho u jednačtyřicetiletého muže, který se během pobytu v nemocnici dostal do manické fáze a začal s radostí všem odhalovat svou minulost. Bohužel i své manželce, které přiznal – vůbec poprvé – že je bisexuál a před vztahem s ní měl sex s mnoha muži.

„Ten pacient začal být emočně velmi vzrušený, naprosto bez zábran, neustále se dotýkal sester nevhodně a ukazoval jim erekci,“ líčí ve zprávě lékaři z Nemocnice svatého Tomáše.

V manickém záchvatu se dostal do velikášské představy o sobě a začal dokonce spolupacienty očišťovat rozstřikováním „svěcené“ vody, kterou napustil z kohoutku.

„Začal jsem si myslet, že jsem v nějakém televizním pořadu, že jsem byl z budoucnosti poslán zpět do minulosti, abych zachránil veřejné zdravotnictví,“ svěřil deníku The Mail pacient, který na nejhorší dny své nemoci vzpomíná s nadšením.

Lékaři si myslí, že COVID-19 u něj odstartovala bipolární poruchu, k níž měl zřejmě sklony.

„Podle našich nejlepších znalostí je to první publikovaný případ akutní mánie či psychózy, ke které došlo jako výsledek infekce SARS-CoV-2,“ uvedl jeden z autorů případové studie doktor Jamie Mawhinney.

Pacient byl hospitalizován 4. dubna, ihned poté začal být manický, osmý den lékaři rozhodli o tom, že ho pro jeho bezpečnost začnou tlumit sedativy, desátý den byl z jednotky intenzivní péče odvezen na psychiatrii, kde strávil dvacet dní. Poté byl zcela zdráv propuštěn domů.

További cikkek