Starší muži častěji vyhledávají plastické chirurgy kvůli povislému šourku

23.1.2021 03:00 Forrás: Famous
Starší muži častěji vyhledávají plastické chirurgy kvůli povislému šourku

LONDÝN – V posledních dvaceti letech se v souvislosti s estetickou úpravou mužského genitálu píše o penoplastice. Muži přitom nejsou úzkostní jen ze svého penisu a jeho velikosti, ale s přibývajícími roky je mnohdy trápí účinky gravitace na šourek. Pokud mají větší varlata, začne se jejich kožní obal snižovat směrem ke kolenům. A někdy může příliš vytahaný šourek překážet při sexu. Podle plastických chirurgů však existuje řešení, které v posledních letech žádá stále více mužů.

Nazývá se odborně scrotoplastika (z latinského scrotum = šourek) a je to zákrok poměrně nenáročný. Nevyžaduje ani úplnou anestezii.

„Jak muži stárnou, svalovina jejich šourku slábne. To znamená, že šourek klesá níže než v mládí. Starší muži s velmi povislým šourkem můžou být dobrými kandidáty pro scrotoplastiku, které se říká lifting šourku,“ cituje magazín Health Line.

Scrotoplastiku lékaři vykonávali v minulosti u mužů, kteří měli různé vývojové vady či úrazy. V posledních letech ale zákrok žádají starší muži kvůli „kosmetickým“ obtížím. Tedy vadí jim příliš povislý šourek třeba ve společných sprchách či na nudaplážích, nebo je obtěžuje při sexu.

„Studie z roku 2020 však odhaluje, že máme zatím velmi málo výzkumů, které by se zabývaly účinností této operace pro estetické důvody,“ cituje Health Line.

További cikkek