Nejlepší sex zažívají ženy nejčastěji s tmavookými vousáči

22.2.2021 12:13 Forrás: Famous
Nejlepší sex zažívají ženy nejčastěji s tmavookými vousáči

LONDÝN – Člověk je tvor vizuální, zrakové vjemy jsou pro něj nejpodstatnější ze všech smyslových vstupů. A o to víc to platí u sexu. Potvrzuje to také průzkum u 4,5 tisíce britských žen. Měly si vzpomenout na fyzické vlastnosti partnera, s nímž měly nejlepší sex. Nejčastěji respondentky uváděly vousy, tmavé oči a piercing.

Naopak nejhorší kombinací byla tato pětka: velké ruce, husté obočí, světlé vlasy a chlupy, řídký porost hlavy a modré oči. Ačkoli i takový muž může být dokonalý milenec, mezi majiteli těchto vlastností je jich nejméně.

Sexuálně velmi dráždivé pro ženy, alespoň podle průzkumu eshopu OnBuy, jsou také široká ramena a tetování.

Podle evolučních psychologů nejsou výsledky průzkumu nijak překvapující. Jedná se totiž o běžné vlastnosti, které si spojujeme s dominancí, sílou a mužností. A ví se, že majitelé těchto atributů jsou pro ženy sexuálně dráždivější. Jiné vlastnosti ale mají muži, které si ženy vybírají pro stálé vztahy. Protože majitelé širokých ramen, tmavé pleti, očí a vlasů, vousů, výrazných lícních kostí a čelistí a hlubokého hlasu jsou sice možná sexuální samci, ale také velcí nevěrníci a nespolehliví partneři. Tedy častěji než muži, kteří mají rysy méně maskulinní.

Z průzkumu také vyplývá, že polovina žen vyjmenovala u svého nejlepšího milence také tyto vlastnosti: hnědé vlasy, proužek chlupů od pupíku k penisu, malá chodidla, brýle a vysoké lícní kosti.

További cikkek