Nejlepší britský vlasový chirurg: Příliš mnoho masturbace může způsobit vypadávání vlasů

20.5.2022 11:51 Forrás: Famous
Nejlepší britský vlasový chirurg: Příliš mnoho masturbace může způsobit vypadávání vlasů

NEWCASTLE – Květen byl před dvěma desetiletími vyhlášen měsícem masturbace. Tento akt měl pomoci vymýtit definitivně pověry o sexuálním samoukájení. A třebaže je masturbace velmi zdravá, v extrémním množství může také škodit. Jednak zasahuje do života sebeukájením posedlého jedince, ale muže také připraví o některé cenné látky. Podle britského vlasového chirurga nonstop masturbace zbavuje tělo vitaminu A, který je hojně obsažen v ejakulátu. A to může mít negativní vliv na hustotu vlasů.

„I když je vitamín A, který se nachází ve spermatu, důležitý pro zdraví vlasů a brání jejich vypadávání, muž by musel téměř nepřetržitě masturbovat, aby pozoroval znatelný rozdíl v hustotě svých vlasů,“ prohlásil doktor Umear Ahmad z kliniky Juvida v rozhovoru pro magazín LADible.

Podle něj by ani nonstop masturbací nedošlo k zásadnímu úbytku vitaminu A v těle, protože je známo, že objem ejakulátu s každou další ejakulací výrazně klesá.

„Museli byste mít docela vážný nedostatek vitamínu A, než by se znatelně zhoršila hustota vlasů. Museli byste masturbovat téměř nepřetržitě po celý den, než by to mělo nějaký vliv na vaše vlasy. Teoreticky, pokud jste masturbovali moc, odpověď zní ano, vliv to mít může, ale v praxi to zřejmě nebude mít žádný pozorovatelný účinek na vypadávání vlasů,“ tvrdí doktor Ahmad.

A zdůrazňuje, že pro dobrou kvalitu vlasů je potřeba dodržovat vyváženou pestrou stravu. Ani preparáty v tabletách neposílí vlasové cibulky tolik jako vitaminy a minerály získané z přirozené stravy.

További cikkek