Kulatý stůl s Monn

28.1.2018 08:07 · 1,184 views AllWhatYouuNeed

Prolog
"Na pozvánce nebylo nic jiného krom místa konání a času.
Uprostřed místnosti stál velký kulatý stůl na kterém byly jen cedulky se jmény a uprostřed velká krabice a vedle položená složka..."

Všichni se sešli v malém motýlku uprostřed Prahy. 7 hostů už sedělo na svých místech, netrpělivě očekávajíc, co se bude dít. Do místnosti přišel muž, starý, o holi, šel pomalu, čehož si okamžitě všimla kočka a sama pro sebe si řekla, hmm tuhle chůzi já znám. A mlsně se olízla. Vypadal jak důchodce z Vysočiny, teda ne ten s velkým D, objímající stromy. Přes svoje muší voči všechny napjatě pozoroval.

Omlouvám se, že jdu pozdě, dávali Ligu Mistrů a amatérka, u které jsem byl, mi nechtěla udělat svačinu. Jedna postava u stolu zpozorněla, "Ty Vole, to je jak můj starej", taky pořád co bude k jídlu. Boženka hned zareagovala, nevím proč jsme tady, jen bych chtěla říct, že mi ráno jede vlak. Kočka si sundala batůžek a natáhla se instinktivně po krabici. Kavalír ovšem byl rychlejší a krabici otevřel. Byla tam velká skříňka a pod skleněným víkem velké tlačítko. "Nedotýkejte se toho" vykřikl někdo. Všichni se otočili. Omlouvám se, viděla jsem film, kde když se to tlačítko zmáčklo, někdo zemřel, pravila kapka. Kočka jen znuděně zívla, a růžové kanady položila na desku stolu. Neprotahujte to, něco už mám a významně se podívala na svůj batůžek.

Taky už něco mám a pro ty, kdo mě neznáte, jsem Miroslav, nejlepší milenec na amatérech, ti co mě znají mi říkají Automatická kouřící hlava, můj úžasný úd se ještě nezotavil po natržení, takže musím vše dohánět pusou. To probralo Kavalíra, já bych to přeci jen přeměřil, určitě mám většího... Bože, pravila Boženka a zapálila si, podívame se, co je v té obálce. Zvedla se, uchopila obálku a podala jí kočce. Ne, pardon, já neumím číst pravila kočka a malinko se zastyděla. Obálku si vzala kapka a klidným přednesem četla.

"Pokud to tlačítko zmáčknete, změníte tím navždy svoje životy"

První zareagoval Miroslav, musím si sednout, bolí mě nohy, Boženka si vzala slovo, musíme se poradit. To říká i ten můj jouda, když doma něco nefunguje, ale jeho čas dávno vypršel a já už dnes něco mám - zálibně mrkla na pana Miroslava. Kavalír ztuhl a povídá, ne u toho já nebudu, navíc mi došla instantní voda a já už musím jít.

Cožeto? Malé chlupaté zvířátko seskočilo z ramena jedné postavy, která až dosud stála v pozadí. Okamžitě jí zaujal malý batůžek Analcat. (Že by v něm bylo něco dobrého?) Kapka se jela vysvětlovat, no instantní voda, to je slangový výraz pro lubrikant, kočka o tom psala ve svém blogu "Perverzně zezadu". Díky kapko, pravila postava v pozadí, mně si nevšímejte, jsem ten, kterého nepotřebujete, mám tu za úkol pouze zaznamenat průběh setkání a napsat o tom blog.

Kavalír se zvedl a zmizel za dveřmi se slovy: "U toho já nebudu". Ozvaly se střelné rány. Všichni se lekli, čehož využil mýval a z batůžku vybral jakousi hračku, vzal si jí do tlamičky a odběhl do rohu místnosti. Kočka se tvářila, že jí to nevzrušuje... "No co, ať si pohraje, doma jich mám celou skříň"

Co se to stalo? zalapal po dechu Miroslav, Boženka se zvedla a šla natočit panu Miroslavovi sklenici vody. Kapka držela vzkaz v ruce otočila ho a řekla: "Tady je ještě něco vzadu napsané"

"Nepokoušejte se opustit místnost, dokud nepřijmete rozhodnutí, bude to mít pro Vás fatalní následky"

Aha, to jsem si říkala po svatbě taky a skončila jsem se starým, prohlásila naše známá blogerka Tvůj čas vypršel. Slova se ujala Boženka, budeme hlasovat, kdo je pro to, abychom to zmáčkli. Kočku to zaujalo, já jsem pro, aspoň bude nějaká sranda, kapka prohlásila, že se zdržuje, nechce dělat unáhlené rozhodnutí, já se taky zrdžuju prohlásil AWYN, Mýval máchl tlapkou že je pro, Miroslav, že je proti, protože by mu mohla potom prasknout pumpička z toho vzrušení. Boženka, já jsem pro, jinak mi ujede vlak, když to budeme zdržovat, poslední byla TČV, tak jo, já jsem taky pro, o Miroslava se postarám...

Všichni na sebe koukali, kdo to zmáčkne. "Vy toho naděláte" prohlásil mýval a skočil celou vahou na tlačítko. Ozvalo se cvaknutí. Chvíli se nic nedělo. Poté se otevřely dveře, vešla Michaela zaklesnutá do Awaye, tady jsme Vám přinesli vzkaz od Monn... Kočka se okamžitě postavila na ty své kanady a vzala vzkaz do ruky. Pardon, já zapomněla a podala papír Božence.

Na papíru bylo napsáno: "Gratuluji, právě jste si odhlasovali zdražení VIP členství"
Sakraaa zaznělo místností, a všichni se jali opouštět místnost, poslední co uslyšeli byl zvuk pana Miroslava: "Já Vám to říkal" A bylo po něm, všichni to nesli v klidu, jen TČV zaklela: "Tak a teď si budu muset hledat novýho, když ten můj stojí za pendrek." Away na ní významně mrkl.

A já si to všechno bedlivě poznamenal, aby Vám nic neuniklo, konečně už víte, jak nám zdražili VIP.