Nefunkční vztah

kdo z vás zůstává v nefunkčním vztahu

a jaký k tomu má důvod ( děti, majetek, obava z toho co bude s partnerem, finance, nebo jen prostě na to nemá koule ).
Co je nefunkční vztah?
Sice staré vlákno, ale stále aktuální (edited)
Trapná a hloupá jsi bohužel jenom ty
A tohle vylodit z hlavy po šesti letech ti taky docela dalo zabrat,,co,,
Samozřejmě že dalo.Bylo to hodně těžké :DDD
Nic neni dostatecnym drzakem a duvodem zustavat v nefunkcnim vztahu - naopak,sebrat silu a odejit. Ulevi se vetsine zucastnenym,po case,pokud funguje sebereflexe a zdravy rozum. Samozrejme to neni o tom odchazet pri prvnich problemech ze vztahu. Ja odesla v dobe,kdy jsem byla na prahu zakladani rodiny,on si myslel,ze se muze chovat jak chce a ze prece neodejdu,protoze uz chci tu rodinu a koho bych po 30-ce hledala. Jedno z nejlepsich mych rozhodnuti odejit :). A odesla bych,i kdybych mela to dite s nim,jen bych se ho minimalne 18 let nezbavila (toho ex) a to jsem take nechtela.
Questo post è stato eliminato dall'utente.
Bylo to myšleno všeobecně. Jen že zajímavosti. Ale děkuji za zájem péči 😄
Co je.to nefukcni vztah ? Moje partnerka uz cca 3roky suka cca 4-6x rocne. Fakt je to mor.
Ale deti i tchan a tchyne v pohode. Vsichni okolo, vcetne rodiny nam zavidi, ze takovy suoer vztah nevideli Az na ten sex, kterej ona ji az na vyjimky vadi je vse OK. Spolecne zajmy, vylety, domacnost. Jo, obcas je italie asi jako vsude. Casto me obejme, rika ze me miluje a jakmile si dovolim vice, je konec. Je to duvod k rozchodu ? Opravdu je partnerstvi jen o sexu nebo o.tom ostatnim.se sexem. Nerekl.bych, ze je ztah o sexu a kezdit na dovolene a vikendy jen s kamarady, protoze sexualni dracice nikam nechce.
Uz jsme si zvykl a obcas se podari nekoho nekde sbalit a skocit na azyl.
Pro PozitkarCZ A to tě tohle bude bavit do smrti?? Bez sexu? I když chápu, že vše ostatní klape. (edited)
A řekl si i doma ten tvůj poslední odstavec ,
Ponevač tím jsi řekl vše co je potřebné ,, že sex je potřeba ve vztahu ,, akorát né zda tu ideu vašeho vztahu takhle bere i ta tvá*4*
No, nepriznal, ale hrozil jsem ji s tim, ze si najdu milenku asi 2roky, nez poprve flirt neskoncil jen rozloucenim. Kolikrat mne k.tomu u vyzvala, ze at ji s tim neotravuju a nekam si skocim, kdyz nez toho nemuzu vydrzet. To ale asi vazne nemyslela. Ale ja bez sexu vydrzet neumim a ano nechci.
S gumou a nepravidelne to stoji za ... , ale az na ten sex mam zivot fakt skvelej.a partnerka je jeho soucasti. To neni jen o.tom, ze je obcas navareno.
Dokonce i verim tomu, ze ona ho fakt nechce a ne, ze ho ma jinde.
Ahoj,
já zůstávám v nefunkčním vztahu z obavy, že nevím co by bylo s partnerkou. Tím myslím materiální zabezpečení... Je to jakýsi smysl pro zodpovědnost. Asi stará škola... *11*
Sekundární důvod je ten, že paralelně zatím neudržuji žádný milenecký vztah. Takže mě asi k tomu, abych partnerku opustil, nic nenutí...
Ahoj, nevím co dělat, zkrátím to, přítelkyně neuklizi, nevari, nechce sex, od každé věci sem tam aby se neřeklo. Nejvíc mě štve ta neporadnost nevadí ji bordel vydrží neuklizet dokud to není brutální, ale na to já nedokážu koukat a uklidim byt sám. Nedělám chybu v tom, že by si zvykla, že to vždycky uklidim. Zkoušel sem neuklizet i měsíc, ale byt byl v katastrofálním stavu. Přijít návštěva, tak se hanbou propadu. Nejsem zvyklí, takhle žít. Sex jen když má chuť ona což jak jistě víme u některých žen je to jako čekat na boží zázrak.
Opustil bych ji hned, ale máme půlroční dítě, takže to dítě nechci opustit. Můj plán je počkat až mu budou alespoň 4 roky, aby věděl kdo je jeho táta a měli sme spolu rodičovský vztah, potom bych se mu samozřejmě věnoval i soudní cestou. Co říkáte?
Jak to dopadlo ? Zajímavý příběh opravdu,🙂🙂🙂
Já bych to neodkládal , a to myslím vážně.
Teda jak jste mohl si udělat dítě s takovou fuchtlí. To jste ty vady neviděl přes svoji zamilovanost?
Tak asi mas to co si zaslouzis....a ta tvoje nejspis take.
Ahoj, pokud vztah funguje, je to zásluha obou partnerů. Pokud vztah nefunguje, je to dáno zaviněním obou partnerů. Zásluhy na nefunkčním vztahu bych právě vůbec nehledal. Spíš podíl zavinění.
U nás to vše funguje, tedy až na sex !!! Rok jsem nepíchal a ani to nevypadá, že by měla přijít nějaká změna. Co je ještě horší, že nejsem z těch, kteří by měli čas hledat alespoň milenku, zaměstnání, práce na baráku a pak tak možná čas napsat nějaký ten inzerát, ale znáte to, kdo má dnes štěstí na nějské to seznámeni přes inzerát :(
Ahoj a vítej do klubu. Přesně jak píše @Mision, vztah ti nefunguje. Takže ta první věta je ukázkový oxymoron (protimluv). *23*
Tak nějak si neumím představit jak vše funguje, když žena na tebe rok nemá chuť...
Když se chce tak to jde jenom porozuměni a tolerance a fér jednáni a to nejduležitější pro fungujíci vztah komunikovat co nás trápí a držet za jeden provaz
Já za svých 39 let života jsem ještě ani funkční vztah nezažil..
I u nás máme něco podobného. A příčinou je téměř vše co jsi vypsala.....
Kvůli déčku je těžké to rozbít,i když to nefunguje
Já třeba nechápu, jak někdo může setrvávat v nefunkčním vztahu. Kvůli dětem? Právě že děti nejsou blbí a sami vycítí že to doma není v pohodě. Stačí hádky, ton hlasu když se rodiče baví, odtažitost... pak jim takové chování bude připadat normální a budou se tak třeba chovat ke svým partnerům. Majetek? No vždyť se dá začít úplně od nuly. Finance? Existují sociální dávky na bydlení, přídavky atd. Jo ale to by se musel člověk uskromnit. Když se chce, všechno jde. Jen člověk nesmí hledat výmluvy. Lidičky žijete jen jednou a proč ztrácet roky s někým s kým to neklape? Tu dobu můžete být úplně s někým jiným a bude vám krásně. Život je moc krátký. Jen ta svoboda stojí víc energie a musí člověk opravdu chtít
Moje řeč mladá paní. 5ekl bych to asi takhle: přijde mi zvláštní, že z těch mnoha lidí co tu píší jak to nejde a tohle a tamto je důvod proč to neudělám , tak ani jednou jsem nečetl žádnou upřímnou sebereflexi o tom, že dotyčný/dotyčná se bojí o svůj ekonomický a sociální standard, že se třeba bojí být sám , netuší jak by sám ve světě obstál, zda by našel nového portnera atd atd. Pořád jen dokola, že to nejde kvůli dětem , že to je těžké a bla bla bla ...
Tak snad je jasné, že pokud to doma nefunguje, tak by si měli partneři promluvit. To snad ani nemusím psát. Ono totiž musí chtít oba. Pokud se bude snažit jen jeden z nich, tak efekt bude nulovej. A ano, pokud ten druhý nechce tak raději jak píšete "zdrhnu". Opravdu nebudu zdržovat vztah který není OK jen kvůli tomu že mi starej přinese domu velkou výplatu atd. ...
sabri, v tvém věku Ti chybí životní zkušenosti, aby jsi něco podobného mohla posuzovat. Stejně je na tom řada dalších.
Velmi poučný názor, velmi pro sebestrednou soudkyni, ktera má ve všem a ve vsech jasno. Respect.
Podle věku je poznat kolik má člověk zkušeností? Tak fajn, nebudu se hádat. Ti kterým jsem pomáhala jistě ví. A ty co pomáhali mě, taky ví. Tak hezky den bez hádek 😘
Životní zkušenosti se získávají postupem času, tak je celkem pochopitelné, že lidé po 50 letech jich mají více, než lidé kolem 30 let. Často to, ale vypadá opačně *6*. Je to jen můj názor a samozřejmě se můžu mýlit.
To by platilo, kdyby ty zivotni zkusenosti byli linearni, coz nejsou. Dneska kde jaky 40 lety clovek ma vic zkusenosti nez jeho rodice. Samozrejme ne v kazde oblasti, ale vek a zkusenosti spolu zas tolik nesouvisi. Zalezi mnohem vic na zpusobu zivota, sebevzdelavani, cestovani, reseni projektu. Pokud se bavis treba s nekym, kdo byl naposledy mimo cr pred 15 rokama a to jeste jen u more v Chorvatsku, dela tu stejnou praci a zije vlastne kazdej den jak pres kopirak tak fakt tech zkusenosti moc nepobere. Vetsina lidi po skole zacina hooodne stagnovat a uz se rozvijeji minimalne. To tak prostě je. Tempo sveta je taky mnohem rychlejsi
Dobře a co moje nebo tvoje děti kdo je bude vychovávat? Nový otec nebo matka? myslíš že děti tímhle netrpí, myslíš že to děti nevidí a nenesou si to do života? Přeci není možné aby člověk viděl jenom sám sebe a nic okolo, každý vztah jednou uvadne a jsou jenom povinnosti - práce, peníze, děti, nákupy,....a to ostatní je někde jinde. Jsem v manželství 25 let a vím o čem mluvím. Pokud si budu najivně myslet že budu zamilovaný celý život a s partnerem se nikdy nepohádám, v sexu si budeme rozumět ve všem, děti nám budou dělat jenom samou radost tak pokud budu tak najivní je lépe zůstat sám, krotože takto to opravdu nefunguje a rozvod je předem daný. Jiná věc je život s alkoholikem,násilníkem, gemblerem, feťákem, atd. to je ale jiná diskuse.
Jaký nový otec nebo matka? Rodiče má snad jedny a ty o jeho výchově z velké části rozhodují. Samozřejmě i noví partneři mají právo zasahovat do výchovy, když už se novým dětem věnují. Ať si každý dělá co chce. Pokud si někdo myslí, že když dítě vyrůstá v hádkách, odtazitosti rodičů, nevěře a neponese to následky, tak ať je v nefunkčním vztahu treba do konce života.
Ty jsi opravdu jednoduchá a sebestredna husicka. Neboj se soudkyně a radkyne, plynoucí život a tve okolí ti nastaví zrcadlo tvých činu a zbytečných prázdných vět. Dockas se.
A co když je vztah, krom sexu ideální. S manželkou se shodneme ve všem, jen v tom milování jsme každý na opačném pólu.
Souhlasim, mam vztah celkem dobry, ale v posteli nam to neklapalo... Pozdeji ztratim chut.
Zustali jsme spolu, ale ja (50) si odskocim jinam.. (ale partnery nestridam) (on sex nechce - nepotrebuje). Jinak je vse v pohode .(dovolena,, kina..) deti jsou velky, tsk proc hned rozchod..
Zustavat s partnerem, kvuli detem je blbost
Dobré řešení. A to "odskočení" je "oficiální-domluvené" nebo nenápadné-neofi?*6*

Docela men fascinují páry, které se dokáží normálně domluvit a přiznat si svou situaci.Taková "domluvená nevěra" může vztah pěkně posílit a partner hned stoupne na ceně..ale to chce velkou osobnost..Většinou to po dobrém moc nejde.
Tak si toho važte.. Rozdílný pohled na sex není důvod vše bořit.
Ono se to lehko řekne. Ale pokud jsi odmítán a nebo obsloužen jenom z povinnosti, tak se to dlouho nedá vydržet. To mám pocit že ji znásilňuji. Myslím že pokud lsi nezažila opravdu "rozdílný pohled na sex" tak nevíš o čem mluvíš...
zažila , jen ne z pohledu muže …
Vím co takový vztah znamená, jen se mi těžko zvládá ta úplná absence milování a něžností....
Jojo, to znam moc dobre. Doporucuji si o tom opravdu dukladne promluvit, otevrene, tak jak to clovek citi. Vyslechnout si nazory a pohledy obou stran a oba se pokusit vzit do pocitu, vnimani, toho druheho. A je to samozrejme o kompromisu. A mluvit o tom casto, pokud nedojde ani tak ke zmene, ukoncit to a radeji hledat novy a plnohodnotny vztah. Hodne stesti preji.
U mě to bylo tak hodinu než si jeji maminka pro ni přijela *125*
Kdybych mohla,okamzite ze vztahu odejdu...zavidim tady tem stastnym :)
A proc nemuzes ??? Muze preci kazdy
...taky jsem si myslela že to nejde
jakmile jsem se pevně rozhodla,šlo to.sice né zrovna lehce,ale šlo to*4*
Jsem fakt zvědavý. Můžeš mi odpovědět, jestli jsi funkčně negramotný, nebo fakt takový blbec?
Chápeš, že ona napsala jenom handicap - a ty vůbec netušíš o jaký handicap se jedná? Lehký/těžký, fyzický/duševní.
Ano, dnešní doba je taková, že lékařská péče zachraňuje velmi těžké postižení, a takoví pak lidé žijí třeba desítky let jako ležáci s duševní kapacitou mimina. Absolutně chápu, má někdo odmítavý postoj, pokud se bavíme o nejtěžších postiženích. Ale ty jsi napsal, co jsi napsal - pro jakýkoliv handicap.
aha,tak to pardon.to je jiná.přeji hodně sil
Tak to fakt nejde. Preju hodně štěstí a na všem hledejte pozitiva. Kdyby jste potřebovala s čím koliv pomoc, tak když to bude v mých silách tak klidně.
Vím o čem mluvíš. Ne vždy se dá odejít, i když to člověk cítí jinak.
Tyhle kecy jsou nejlepší, a vlastně ze všeho nejvíce mám v oblibě ženy co nemohou "odejít" ze vztahu.
U chlapů mi je to jasný proč jim to nejde , protože jsou to vychcánci a mají alespoň doma posluhovačku, když ne ten sex. Ale u ženský to jaksi nechápu.
A proč nemůžeš. Vždy se to dá.
já zůstávala v nefunkčním vztahu 16 let..
jen kvůli synovi..
největší blbost v mém životě..*4*
Já kvůli dcerám 10 let, a taky největší blbost v životě
10let jen kvůli dětem a rodině která pro mě byla základ. A už nikdy víc. Stejně to bylo pro děti ještě horší a s manželkou jsme pak už měli na sebe alergii. A deset let jsem si vlastně ani pořádně nezasukal. Strašný období.
jj,a nejhorší je když to jedna strana řešit chce ale druhé je to jedno...
Ja resit chtela, on rekl, ze zadny problem nema... Ted 6let nic..
Jj tak přesně to bylo u nás. Jsem rád, že je to pryč.
jj,člověk se naučí víc si vážit sebe a svých potřeb
nejde do nekonečna sám sebe upozaďovat....