To ani monogamný vzťah. Vždy je niekto, kto má iné predstavy, musí sa prispôsobiť, trpí a nakoniec odchádza alebo je opustený. Čokoľvek nad jedného človeka je ťažké. Ale polyamoria má jednu výhodu oproti monogamii. Keď jeden odíde, z akýchkoľvek dôvodov, je šanca, že ten druhý má stále náruč tretieho.
Vždy mi to bolo blízke, aj keď som to slovíčko ešte ani nepoznala. Ale asi je to o veľkom šťastí spoznať niekoho takého.. niekoľko takých :) aby to celé fungovalo. Jeden vzťah je práca.. mať toho viac .. viacnásobná.. ale ako starosť, tak aj radosť :) Osobne som na to šťastie nemala, ale držím palce..
Áno prečo nie, môže to byť zaujímavé... dosť to narušuje tie klasické vzťahové vzorce, ale pokiaľ majú ľudia otvorenú myseľ, môže to fungovať..ale žiarlivosť tam určite nemá čo hľadať .. ak by chcel niekto na túto tému podebatiť, nech sa mi ozve.. zaujímajú ma rôzne pohľady..
Polyamoria po slovensky.....z mojich skúseností:
Skutočná polyamoria v našich podmienkach je o niečom inom.
Fakticky neexistuje. Existuje len spolubývanie osôb, ktoré si nemôžu dovoliť rozvod, bez akéhokoľvek skutočnéhé priateľstva a úcty voči sebe. Dôvody sú rôzne.Sú to hlavne prevalené nevery, ale len jednostranne, kde jeden partner hlavne muž, odmieta ukončiť svoj starý vzťah, lebo druhého partnera má len na to jedno, bez akejkoľvek úcty k nemu a umyslov spoločného života s ním, potom spoločna vila, spoločná firma, odmietavé názory detí, rodičov, známych a často neschopnosť mnohých žien sa samostatne uživiť.Napokon je to aj materiálna závislosť mnohých žien na milencoch, ktoré majú doma stopnutý prístup k zdrojom. Toto núti mnohé milenky žiť doma so svojim mužom a znášať všetky príkoria od neho a pokračovať aj v tom mileneckom a ak treba, tak si ho aj tvrdo vymáhať od neho..aj keď už sú v ňom hocikedy verejne ponižované a urážané, keďže inak by boli úplne stratené.Inej cesty pre nich niet tak sa u nich vyvinulo čosi ako štokhoský syndróm (edited)
Skutočná polyamoria v našich podmienkach je o niečom inom.
Fakticky neexistuje. Existuje len spolubývanie osôb, ktoré si nemôžu dovoliť rozvod, bez akéhokoľvek skutočnéhé priateľstva a úcty voči sebe. Dôvody sú rôzne.Sú to hlavne prevalené nevery, ale len jednostranne, kde jeden partner hlavne muž, odmieta ukončiť svoj starý vzťah, lebo druhého partnera má len na to jedno, bez akejkoľvek úcty k nemu a umyslov spoločného života s ním, potom spoločna vila, spoločná firma, odmietavé názory detí, rodičov, známych a často neschopnosť mnohých žien sa samostatne uživiť.Napokon je to aj materiálna závislosť mnohých žien na milencoch, ktoré majú doma stopnutý prístup k zdrojom. Toto núti mnohé milenky žiť doma so svojim mužom a znášať všetky príkoria od neho a pokračovať aj v tom mileneckom a ak treba, tak si ho aj tvrdo vymáhať od neho..aj keď už sú v ňom hocikedy verejne ponižované a urážané, keďže inak by boli úplne stratené.Inej cesty pre nich niet tak sa u nich vyvinulo čosi ako štokhoský syndróm (edited)
Nedávno som podobnú tému pridal, pretože ma úprimne zaujímalo, aké s tým majú ľudia skúsenosti, keďže osobne nepoznám nikoho, kto takto žije. Obratom som bol odbitý, pretože ako naznačuješ, ľudia majú tendenciu to považovať automaticky za čisto sexuálnu záležitosť.
Tak to využijem a rád by som sa spýtal - druhý vzťah prebieha nezávisle od toho prvého? Alebo ste sa stretli už aj všetci spolu? Sú si všetci v rovnici nastavenia vedomí? A ako to u vás začalo? Aký bol ten príbeh prerodu od štandardného monogamného vzťahu k súčasnému nastaveniu?
Ďakujem :)
Tak to využijem a rád by som sa spýtal - druhý vzťah prebieha nezávisle od toho prvého? Alebo ste sa stretli už aj všetci spolu? Sú si všetci v rovnici nastavenia vedomí? A ako to u vás začalo? Aký bol ten príbeh prerodu od štandardného monogamného vzťahu k súčasnému nastaveniu?
Ďakujem :)
Druhý vzťah "prebieha" nezávisle od toho prvého. S jej partnerom sa zdravíme, vážime si a rešpektujeme jeden druhého ale sme strašne rozdielne typy a nemáme spoločné záujmy ani si ako kamoši nerozumieme. Žijeme v absolútnej symbióze a nikto nikomu nevadí. Žiarlivosť tam nie je žiadna. Ja som bol bývalý, ktorý sa vrátil a oni mali taký otvorenejší vzťah, v ktorom pokračovali aj keď som ja s nou začal žiť v jednej domácnosti. Keďže ja som bol ten druhý, čo prišiel, nevidel som dôvod tomu brániť, keďže mi to nevadí a jej to pomáha.
Neuznávam vzťah s "papierom" t.j. manželstvo, ale vaša téma je chorá. Však to je už iba o sexe a kurvení sa a to sa v podstate deje na dennom poriadku. Dnes sa kurví každý s každým.
Polyamoria
Viac vzťahov naraz. Nie sexuálnych partnerov!