Questo post è stato eliminato dall'utente.
Asi bych neřekl, že by neměly rodit, ani bych neřekl, že se o ně bude starat stát.
Ale nerozumné to je.. ano ve 40 nemám partnera.. tak já osobně vidím,že někoho dobře poznáš minimálně po 2 letech.. takže najít někoho kdo ti bude vyhovovat kdo s tebou ty 2 roky bude a né někoho s kým si uděláš dítě na truc, což může potencionálně vést k rozchodu a tomu, že žena zůstane sama.
Každopádně za mě jestli je nebo není sama absolutně druhořadé, ale jde tu i o ten věk.
Představa, že dítě kolem 25-28 let věku má víceméně 70 letou mamku.. je to osobně pro mě hrozně šílená představa.. přecejen je to věk, kdy nevíš dne ani hodiny a právě ten zásah co by to mohl být v případě úmrtí je ohromný.
Nemluvě o detailech jako těšení se na vnoučata atd..
ale pro ženu jako takovou je asi lepší ten pocit, že má nějaké dítě než nemít žádné. Že předáš ten odkaz sebe sama dáš někomu svou výchovu a něco skutečného dokážeš. Než něco takového nezažít
Ale nerozumné to je.. ano ve 40 nemám partnera.. tak já osobně vidím,že někoho dobře poznáš minimálně po 2 letech.. takže najít někoho kdo ti bude vyhovovat kdo s tebou ty 2 roky bude a né někoho s kým si uděláš dítě na truc, což může potencionálně vést k rozchodu a tomu, že žena zůstane sama.
Každopádně za mě jestli je nebo není sama absolutně druhořadé, ale jde tu i o ten věk.
Představa, že dítě kolem 25-28 let věku má víceméně 70 letou mamku.. je to osobně pro mě hrozně šílená představa.. přecejen je to věk, kdy nevíš dne ani hodiny a právě ten zásah co by to mohl být v případě úmrtí je ohromný.
Nemluvě o detailech jako těšení se na vnoučata atd..
ale pro ženu jako takovou je asi lepší ten pocit, že má nějaké dítě než nemít žádné. Že předáš ten odkaz sebe sama dáš někomu svou výchovu a něco skutečného dokážeš. Než něco takového nezažít
Váš dotaz je podle mého nešťastně formulovaný, ale v jádru vede k zamyšlení. Upozornil bych, že děti se nepořizují, není to věc, která by se šla koupit do obchodu. Důvody, proč ženy odsouvají rození dětí na pozdější věk a to i po 40tce, je podle mě několik. Ten hlavní je, že proběhla emancipace. Dříve hlavou rodiny byl muž a ten také rodinu živil a žena byla doma, starala se o domácnost, rodila děti a péče o ně ležela hlavně na jejích bedrech. Pokud chtěly ženy rovnoprávnost, tak s tím souvisí i jejich seberealizace a nebýt už zavislou na partnerovi. Tedy se předpokládá, že bude studovat a budovat kariéru. Takže to máte do 26-28 studium na VŠ, dalších až 8let u některých postgraduál. Některé na několik odcestují do ciziny. Několik let pracují na své kariéře, protože jakmile budoumít 1,2,3 děti, tak vypadnou klidně na 10let ze svého oboru a to už se nedá dohnat. K tomu dozrála i doba, kdy všichni (muži i ženy) máme neuvěřitelné možnosti oproti minulosti, jak trávit aktivně čas nespočtem koníčků, takže roky utíkají aniž bychom si všímali, že už by byl čas mít děti. S čím souhlasím je, že mnoho žen kolem 40ti uvádí v seznamovacích inzerátech, že chtějí dítě. Je to jejich právo a nikdo jim nemůže upřít i za cenu většího rizika jak pro dítě, tak pro ně samotné. Ale také si rýpnu do žen. Dokud jsou mladé a atraktivní, tak hledají ideálního partnera, kdy si zakládají na těch povrchnějších věcech u svého protějšku. Nedá se to paušalizovat, ale zkrátka jednou vadí to, pak ono. Do toho si chtějí užívat, cestovat, jakmile mají možnost, něco si našetří, pořídí si vlastní bydlení. Pak najednou zjistí, že jim začnou tikat biologické hodiny, sklidní svůj životní rytmus, zmoudří a začnou hodnotit muže i z jiných hledisek, než kolik má vlasů, jaké má auto, kolik má svalů... Jenže ve 40ti se hledá opravdu o dost hůře, protože člověk není tvárný jako za mlada a těžko se přizpůsobuje. Více než srdcem, uvažuje rozumem. Většina vrstevníků už má už své rodiny a vůbec výběr se velmi zužuje. Když 40ti letý muž řekne stejně staré ženě, že hledá mladší, tak to bere žena jako diskriminaci a urazí se. Podle mě je totiž zapotřebí vztah budovat a to není na týden nebo měsíc a pak mít hned prcka. Pak totiž čtu tolik inzerátů od svobodných nebo rozvedených matek, které to mají často velmi těžké jak po ekonomické stránce, tak po citové, kdy si připadají zrazené, odkopnuté a v tíživé ekonomické situaci. Partneři by spolu měli prožít pár let bez dětí, kdy se poznávají v určitých situacích včetně krizových, něco spolu zažijí, procestují, vytvoří si společný domov a pak se začnou těšit i na děti. Zkuste říci 40ti leté, že byste si přál více než jedno dítě. Bohužel už to zkrátka časově nevychází, pokud bereme v úvahu přirozenou cestu. K sociálnímu systému, to opravdu není žádné terno pro svobodné matky. Možná pro ty, které těch dětí mají xx a dělají to plánovaně hned po dovršení plnoletosti, ale to by bylo na jiné povídání. Pokud řeknete ženě, že je za zenitem, tak většina to vezme jako velkou urážku. Opravdu ne všechny si za to můžou, protože neměly štěstí na partnera ne svou vinou. Stejně tak je mnoho můžů, kteří také nemůžou najít tu pravou a zároveň to neřeší tím, že jdou s každou, která by jim dala.
S Vaším názorem nemohu souhlasit,přijde mi velmi povrchní a hloupý.Česko má velmi vysoké procento dětí v dětských domovech,ústavech a v pěstounské péči a vůbec to nesouvisí s věkem rodičky.Dále je škoda,že pozitivně diskriminujete muže.Již delší dobu se snažíte ženám pomoci dobře míněnými radami co by měly,nebo naopak neměly dělat a na muže,kterých je zde naprostá většina i za červenými niky zapomínáte.
Hele, vůl vzdy pobaví. A ty jsi zřejme ten největší zde. Každému cpes ty svoje debilní názory, nerespektujes názor odlišný, urazis kdekoho, byť bez použití vulgarismů. Co je tobě do rozhodování jiných? Co kdybys už definitivne vypadl a sel ejakulovat a znecistovat diskuze orálními průjmy někam jinam?
Chováš se jako kreten. Proc tu máš tolik profilu? Kdybys aspoň psal jinym stylem. Divíš se, že te tolik lidi má za vola? Mně můžeš napsat cokoli, je mi to u prdele. Kreten me nemůže urazit, ale pobavit. Tak do toho. Nebo ses už dovystrikal? To toho jako mladík moc nesvedes
Nevím proč by se měl starat stát o ženskou co má dítě po čtyřicítce a zůstane sama. To je dost hloupý názor. To už je o jedinci jestli je línej a je vyžírka nebo ne.
Taky nezapomeň že v dnešní době má plno žen problém otěhotnět. Snaží se zajistit bydlení než budou mít rodinu nebo nenajdou vhodného partnera...
Možná se zaměř víc na svůj rodinný život a nebabrej se v životech druhých lidí. Každý svepravny člověk se umí rozhodnout sám za sebe.
Taky nezapomeň že v dnešní době má plno žen problém otěhotnět. Snaží se zajistit bydlení než budou mít rodinu nebo nenajdou vhodného partnera...
Možná se zaměř víc na svůj rodinný život a nebabrej se v životech druhých lidí. Každý svepravny člověk se umí rozhodnout sám za sebe.

Ženy nad 40 by už neměly rodit
...
Je to nerozumné ze zdravotního hlediska i dopadů na samotné dítě a jeho budoucí vývoj a formování.
Starší žena hledá na poslední chvíli ploditele, který ji pak nejspíše opustí, protože k založení rodiny je třeba dospět vytvářením dlouhodobého pevného svazku muže a ženy. Žena tak zůstane s dítětem pravděpodobně sama a stará se o ně sociální systém státu.
Doporučili byste starším ženám za zenitem si pořizovat ještě dítě nebo máte stejný názor jako já?