Komplikovaná téma :-). Jedného partnera nevidím ako problém, ak nie je veľký nesúlad. Časom to nie je iba o sexe. Máš s partnerom deti, majetok, odkrútených 10-20 rokov, spoločné záujmy, sedíte si komunikačne... A už si rozmyslíš či to to stojí za to riskovať a stále začínať od znova. Nájsť vhodného partnera vo všetkých oblastiach nie je zas úplne ľahké. A do toho ešte trafiť zhodu v intímnom živote je snáď najťažšie. Určite je to o kompromisoch. Ak je jeden nadržanejší, a poznám vzťahy, kde sú napr. ženy viac, tak predsa vedia sa vybaviť aj sami medzi intervalmi partnera. Resp. ak partner dovolí úlety (má napr. nejaké zdr.problémy), tiež to nevidím ako problém. Vo zvyšných prípadoch si treba dať zrkadlo. Raz bude partnerka nadržanejšia a to už by sa mnohým nepáčilo ak by to robila ona :-)
"spoločné záujmy" presne o tom to podľa mňa je. Láska/zamilovanie po rokoch vyprchá (a niekedy aj nie ;) ). Ostanú spoločné záujmi ;) Prúser je, keď tie nie sú :(
Ďalší problém je rodičovstvo - drvivú väčšinu žien zmení. Ako sa hovorí - chlap očakáva, že žena sa časom/materstvom nezmení a ona sa zmení. A žena zasa očakáva, že chlap sa zmení/"dospeje" a on sa nezmení ;) (ako ale sa hovorí - chlapi su len veľké deti :D) Väčšina rozvodov je, keď sú deti už trochu väčšie - samostatnejšie. Chlapi zasa začnú žiť - výlety, šport, koníčky, .... ale ženy nie :( (to je aspoň prípady drvivej väčšiny párov z okolia, aj širšieho). Ženy brutálne poznačí materstvo - odlúčenie od spoločnosti, práce/kariery, .... Ale za toto si do veľkej miery môžeme my chlapi sami, že im málo pomáhame, málo ich odbremeňujem :(
Aj mojej žene psychologičká povedala, že by sa mala spamätovať - v prvom rade je žena, potom partnerka a deti sú až na treťom mieste (nie na prvom, ako to má väčšina žien). Deti po 20tich rokoch odídu z domu , ale partneri ostanú spolu potom ešte povedzme 20-30 rokov. A presne o tom to je - aby partnerov spájalo niečo viac (láska, náklonnosť, koníčky, ...) a nie len deti ;)
O (každý) vzťah sa treba starať, rozvíjať, posúvať ho ;) Nie len, že OK už se svoji a ideme sa venovať len deťom :(
Ďalší problém je rodičovstvo - drvivú väčšinu žien zmení. Ako sa hovorí - chlap očakáva, že žena sa časom/materstvom nezmení a ona sa zmení. A žena zasa očakáva, že chlap sa zmení/"dospeje" a on sa nezmení ;) (ako ale sa hovorí - chlapi su len veľké deti :D) Väčšina rozvodov je, keď sú deti už trochu väčšie - samostatnejšie. Chlapi zasa začnú žiť - výlety, šport, koníčky, .... ale ženy nie :( (to je aspoň prípady drvivej väčšiny párov z okolia, aj širšieho). Ženy brutálne poznačí materstvo - odlúčenie od spoločnosti, práce/kariery, .... Ale za toto si do veľkej miery môžeme my chlapi sami, že im málo pomáhame, málo ich odbremeňujem :(
Aj mojej žene psychologičká povedala, že by sa mala spamätovať - v prvom rade je žena, potom partnerka a deti sú až na treťom mieste (nie na prvom, ako to má väčšina žien). Deti po 20tich rokoch odídu z domu , ale partneri ostanú spolu potom ešte povedzme 20-30 rokov. A presne o tom to je - aby partnerov spájalo niečo viac (láska, náklonnosť, koníčky, ...) a nie len deti ;)
O (každý) vzťah sa treba starať, rozvíjať, posúvať ho ;) Nie len, že OK už se svoji a ideme sa venovať len deťom :(
Po pravde my tomu neveríme že sa tu niečo nájde. Ísť na kávu nieje problém ale tam to potom skončí. Niesme nejaký sexturisti aby sme hneď na 1 stretnutí hľadali výmenu a podobne. Keby sa to malo otvoriť tak musia byť sympatie a iskra. Ale to sa tu nenájde lebo každý by chcel hneď všetko. Asi tak tak skončíme že jeden partner na celý život.
V podstate mi jeden partner na cely zivot nevyhovuje teda nie tak uplne. Viem byt v dlhodobom vztahu, viem milovat, ale proste, keď sa vyskytne prilezitost na jebačku tak ju vyuzijem. Nehladal by som v tom nieco viac. Ano prakticky to je zahybanie, ale neviem. Ja by som svoju partnerku kvoli inej neopustil. Za to ak sa naskytne prilezitost na jednorázový sex, tak to dam.
Tak ale možno nechce,.
Problém je ten, že 1987 tu argumentuje ako ju miluje a nikdy by ju neopustil, ale každú jebačku využije. Pokým o tom vie a nevadí jej to, je to ok. Ak by jej to vadilo, tak to je divná láska, partnerke by niečo vadilo, viem, že by som jej ublížil ale čo, podvediem ju s každou, to je úprimná láska 😂
Ale zasa je tu veľa ľudí, ktorí sa snažia zaujať a preto si vymýšľajú aby zaujali. Ich poteší, keď im niekto závidí, súhlasí s nimi alebo im aj vynadá, tak tento užívateľ podľa mňa má iba mamu a býva u rodičov.
Problém je ten, že 1987 tu argumentuje ako ju miluje a nikdy by ju neopustil, ale každú jebačku využije. Pokým o tom vie a nevadí jej to, je to ok. Ak by jej to vadilo, tak to je divná láska, partnerke by niečo vadilo, viem, že by som jej ublížil ale čo, podvediem ju s každou, to je úprimná láska 😂
Ale zasa je tu veľa ľudí, ktorí sa snažia zaujať a preto si vymýšľajú aby zaujali. Ich poteší, keď im niekto závidí, súhlasí s nimi alebo im aj vynadá, tak tento užívateľ podľa mňa má iba mamu a býva u rodičov.
A co tak ked máte chorého manžela? Proste berie veľa liekov a nemá záujem o sex,pretože tam dole mu to už nefu tu je.Ale viete akoby zareagoval,keďže mu poviete,ze mate milenca.Viete,chodí ľudia to zväčša nepochopila.Je to nevera,alebo už potreba? Čo by ste robili v takom prípade?
Je to zaujímavá téma a myslím, že pálčivejšia je pri zrelých pároch, kedy sa už môže silnejšie prejavovať rozdielnosť sexuálnych potrieb, niekedy aj vďaka zdravotnému stavu. Zároveň sú deti už odrastené a riziko nežiaduceho tehotenstva takmer žiadne. Partneri spolu prežili kus života a nemajú potrebu začínať niečo nové. Súhlasiť aby si partner hľadal to potešenie, ktoré mu nedokážem poskytnúť, inde? Dokázali by ste to?
Hanka, u nás sme to tak mali. Boli také obdobia, kedy mi sama povedala, že si môžem nájsť. Je to hlavne o komunikácií. A teraz tiež nie je problém u oboch, ak by chcel jeden z nás niečo vyskúšať. Ale tak vzťahy/povahy ľudí sú rôzne. Niektoré to môže položiť, iné prebudiť, resp. pomôže udržať "status quo". Ja si so ženy nerobím svoj majetok a keď nie je spokojná s niečim, musím predsa zamakať :)
(edited)

Jeden partner na zvysok zivota
aky mate nazor?