Měl.jsem podobnej problém: Po dlouhé době konečně vztah a sex, a nemoh jsem se udělat, ze začátku mě to trápilo. Pak jsem pochopil, že řeším blbosti, a prostě jsem.jí řekl, jak to je, a ona to vzala. (Mimochodem je to dost běžnej problém u chlapůy co celý život honí, a zvláště při sexu s kondomem.)
Navrhl jsem, že prostě nepotřebuju stříkat, aby mi sex přišel dobrej. A od tý doby jednak stříkám tak každej druhej/třetí sex, co máme, druhak se to i zlepšilo, protože nejsem tolik ve stresu, a teda nakonec i šukáme častějc, protože já nepotřebuju čekat, až budu na sex tak nadrženej, abych se při něm udělal.
Navrhl jsem, že prostě nepotřebuju stříkat, aby mi sex přišel dobrej. A od tý doby jednak stříkám tak každej druhej/třetí sex, co máme, druhak se to i zlepšilo, protože nejsem tolik ve stresu, a teda nakonec i šukáme častějc, protože já nepotřebuju čekat, až budu na sex tak nadrženej, abych se při něm udělal.
Myslím, že je to hodně dáno tím, u čeho jsi zvyklý se udělat. Když budeš souložit často, tělo si zvykne na styl dráždění a hlava se nastaví na to, že takto to vede k cíli a ono to opravdu povede. Asi i pomůže omezit masturbaci nebo jak někdo psal, změnit při ní styl dráždění.
Ale je také důležité mít správnou partnerku, se kterou si v posteli sednete. Citová náklonnost také pomáhá, protože pokud se budete mít rádi, budeš se s ní cítit dobře a nebudeš v hlavě při sexu řešit blbosti. Hlava dělá hodně.
A i kdyby to nakonec nešlo, tak se prostě doděláte jinak, to není tragédie. Sex je o tom, cítit se spolu fajn a najít něco, co funguje pro oba.
Mimochodem roli může hrát i to, jak je žena dole úzká. Zní to jako blbost, protože vagína je přece elastická. Ale subjektivně mám pocit, že po několika porodech je ten rozdíl u mé ženy docela velký. Nechávám si to samozřejmě pro sebe, jen by ji to ranilo a stejně by s tím nic neudělala.
Ale je také důležité mít správnou partnerku, se kterou si v posteli sednete. Citová náklonnost také pomáhá, protože pokud se budete mít rádi, budeš se s ní cítit dobře a nebudeš v hlavě při sexu řešit blbosti. Hlava dělá hodně.
A i kdyby to nakonec nešlo, tak se prostě doděláte jinak, to není tragédie. Sex je o tom, cítit se spolu fajn a najít něco, co funguje pro oba.
Mimochodem roli může hrát i to, jak je žena dole úzká. Zní to jako blbost, protože vagína je přece elastická. Ale subjektivně mám pocit, že po několika porodech je ten rozdíl u mé ženy docela velký. Nechávám si to samozřejmě pro sebe, jen by ji to ranilo a stejně by s tím nic neudělala.
Stejný problém jsem kdysi taky řešil. Ukázalo se, že je to tou masturbací. Ne četností, ale "úchopem" penisu při masturbaci. Z masturbace byl ten penis prostě zvyklý na určitý styl dráždění co se týká pohybů i vyvíjeného tlaku a při sexu takového dráždění prostě nedosahoval. Soustředil jsem se na to a změnil dlouhodobě styl masturbace tak, aby technika dráždění více připomínala penetraci. Nešlo to hned, ale po čase byla změna očividná.

nejde mi se udělat při sexu
rady a zkušenosti?
Může to být častým onanováním, že prostě ta citlivost je nějak nastavená? Má smysl prostě vědomě to nedělat a "šetřit" se? Docela mě děsí představa, že budu mít novej vztah a prostě to nebude fungovat :/ rád bych věřil, že i citová náklonnost bude hrát svou roli. Ale zas byych měl být schopen podatnějaký výkon normálně, ne?