Questo post è stato eliminato dall'utente.
Nechci ti nějak brát iluze a tvé zřejmě suprové schopnosti co se týče IT odbornosti, ale to co jsi napsal je absolutní kravina. Staré emotikony na amatérech, tedy bavme se o desktopové verzi jsou emotikony ve formátu GIF (animace) a ty jsou zde uložené ve složce smiley/ za tím lomítkem je třeba smajlík pod číslem 1 s koncovkou gif 1.gif a byl mu přidělen kod
.
Kdežto platformy jako FCB, Twitter, Whatsapp, Messenger i ta příšerná aplikace od amatéru používají moderní Unicode UTF-8, nebo také UTF-8mb4 a animace už nejsou ve formátu GIF, ale ve formátu SVG.
Takže pokud jsi na nějaké aplikaci třeba od amatéru můžeš používat smajlíky co jsou v klávesnici a můžeš si je dát do popisku profilu a budou se tam zobrazovat i když přejdeš na desktopovou verzi amatéru, protože každý prohlížeč umí Unicode UTF-8. Tudíž moderní kod smajlíků třeba Grinning Face je (U+1F600) bez závorek 😆
Kdežto platformy jako FCB, Twitter, Whatsapp, Messenger i ta příšerná aplikace od amatéru používají moderní Unicode UTF-8, nebo také UTF-8mb4 a animace už nejsou ve formátu GIF, ale ve formátu SVG.
Takže pokud jsi na nějaké aplikaci třeba od amatéru můžeš používat smajlíky co jsou v klávesnici a můžeš si je dát do popisku profilu a budou se tam zobrazovat i když přejdeš na desktopovou verzi amatéru, protože každý prohlížeč umí Unicode UTF-8. Tudíž moderní kod smajlíků třeba Grinning Face je (U+1F600) bez závorek 😆
Mobilní aplikace používá jiné emotikony ty co jsou v klávesnici, a klasická desktopová verze amatéru používá ty staré smajlíky, to proto jsou rozdílní smajlíci. Já mám v prohlížeči addon mobilních smajlíku, takže se zobrazuji s menším rozdílem třeba barvy stejně jak na desktopové verzi tak v mobilní aplikaci. Ono možná také záleží na prohlížeči, mám pocit že ten paskvil Edge od Mrkvomoštu si moc se standardním moderním kódováním hlavu neláme.
😆😘🤗🙃🤣
😆😘🤗🙃🤣
Měla jsem na mysli obojí ve webové verzi,prohlížeč Chrome. Pokud to bylo hůře pochopitelně, tak upřesním.
Jsem na chatu, vyběhne mi notifikace vzkazů se zkráceným zobrazením textu. V tomto upozornění na příchozí vzkaz jsou však smajlíci zobrazení jinak a jiní,nežli následně v plnohodnotné verzi vzkazniku.
Jsem na chatu, vyběhne mi notifikace vzkazů se zkráceným zobrazením textu. V tomto upozornění na příchozí vzkaz jsou však smajlíci zobrazení jinak a jiní,nežli následně v plnohodnotné verzi vzkazniku.

Rozdílní smajlíci
náhled versus plná zpráva
p.s - Ať je klidně debata, jen ať se prosím nevyjadřuje Peet39 , nebo jaký má ten kecálista nyní nick.