Inteligentni vzdelanej, rozumnej clovek nebude mit potrebu se chlubit titulem. Ten stejne nic nezarucuje. I kdyz ze vsech tech doktorek, inzenyrek, stredoskolacek i zen s vyucnim listem, co je sukal, jsem si nejvic rozumnel s jednou magistrou, ale ta by se s tim nikdy neohanela.
(edited)
Ano jsou mimo, magoři a pokrytci v bublině, pak vidí vrtačku a neví co to je. Nejlepší rozhovory jeden na jednoho jsem zažil s lidmi jenž tituly nemají, jeden z nich má stovky milionů a letos mi předal velmi důležité zkušenosti a to mi přineslo skvělé zážitky, ani neví jak pozitivně mi ovlivnil život, stačilo pár vět a od ledna žiji nový život. VŠ jsou většinou paraziti prostátní úřednické mrdky.
(edited)
Nic takového jsem neřekla. Jen, že mám obavu, že s vysokoškolsky vzdělaným člověkem bych si fyzicky neměla co říci.
Jinak naopak vzdělaní lidé mi imponují. Samozřejmě ne každý je sympatický, není možné souznit se všemi. A i mezi nimi se najdou tydýti.
A úplně naopak se snažím vyhýbat nepříliš vzdělaným a omezeným lidem. Takoví ti uřvanci co nepotřebují školy, všechno vystuduji ve vysoké škole života.
Jinak naopak vzdělaní lidé mi imponují. Samozřejmě ne každý je sympatický, není možné souznit se všemi. A i mezi nimi se najdou tydýti.
A úplně naopak se snažím vyhýbat nepříliš vzdělaným a omezeným lidem. Takoví ti uřvanci co nepotřebují školy, všechno vystuduji ve vysoké škole života.
Takový detail jsem Ing. v technickém oboru, nikde a nikdy jsem to nepoužil, nějak to zjistil jeden z klientů a když mi občas posílá elektroniku k testování, tak to uvede na balíku. A rád se hněvám, pohrdám těmito voly, nerozumím si s nimi, volí pokrytce co hlásají, jak všichni budeme bio, eko nebo nás zabije co2. Jsem realista, kapitalista, redneck, no také dobrý člověk, tudíž mi bůh dal právo soudit!!!
Questo post è stato eliminato dall'utente.
To, že má někdo vysokou školu ještě neznamená, že má všeobecný přehled a dokáže komunikovat. Zvláště v dnešní době, kdy skoro každý mladý už má školu.
To skoro každý je cca 27% populace. Průměr zemi OECD je cca 40%
U mladých lidí (25-34) jsme momentálně na 27% muži a 43% ženy. Opět daleko od průměru zemi OECD, kde je to 41% a 53%.
Takže ne, skoro každý mladý a ani starší to není a jako národ máme málo VŠ vzdělaných lidí. Paradoxně se u nás vyskytuje i málo lidí v oborech jako instalatér atd... No za to máme rekordně mnoho lidí se SŠ, tedy maturitou. Často i bez konkrétní specializace.
Takže obecně VŠ člověk stále něco znamená (procentuální prestiž) a naopak mít maturitu je dnes skoro povinnost a její význam je nijaký
A ano mít VS nic moc reálně znamenat nemusí, ale furt víte, že ten člověk je schopnej se soustředit aspoň déle jak 20 minut na nějakou činnost a musel vynaložit určité úsilí navíc. Takže záruky to nedává, ale šanci na porozumění si navzájem to velmi zvyšuje. Podobnější vidění světa atd...
U mladých lidí (25-34) jsme momentálně na 27% muži a 43% ženy. Opět daleko od průměru zemi OECD, kde je to 41% a 53%.
Takže ne, skoro každý mladý a ani starší to není a jako národ máme málo VŠ vzdělaných lidí. Paradoxně se u nás vyskytuje i málo lidí v oborech jako instalatér atd... No za to máme rekordně mnoho lidí se SŠ, tedy maturitou. Často i bez konkrétní specializace.
Takže obecně VŠ člověk stále něco znamená (procentuální prestiž) a naopak mít maturitu je dnes skoro povinnost a její význam je nijaký
A ano mít VS nic moc reálně znamenat nemusí, ale furt víte, že ten člověk je schopnej se soustředit aspoň déle jak 20 minut na nějakou činnost a musel vynaložit určité úsilí navíc. Takže záruky to nedává, ale šanci na porozumění si navzájem to velmi zvyšuje. Podobnější vidění světa atd...
Proto, aby se nahlásil kdejaký vagabund a bezmozek. Mimochodem, Xkrat jsem sukal s jednou starou paní, z Akademie věd ČR, měla 3 tituly, znala 4 světové jazyky, zažil jsem takové věci, jako nikdy... 

Proč si píšete vzdělání
Proč si píšete vzdělání a povolání na profil