Úprava fotiek v PC.

Aký program používate...??

Zaujímalo by ma aký počítačový program používate na decentnú úpravu fotiek.Ja som kedysi používal Microsoft photo editor ale odkedy mám nový notebook tak tu je iba Office picture manager.A tam som nenašiel funkciu "rozmazať".Tak vás prosím, napíšte ako na to.Úprava fotiek by mala byť decentná, nemám rád čierne obdĺžniky cez oči :-)
Je to ako foto zločincov v telke...
Ďakujem za odpovede.
Questo post è stato eliminato dall'utente.
Za ty roky urcite ne Peti, nikdo *3*
Ahoj, měla bych zájem o upravu svých fotek co sem tam nafotím, dřív jsem si je upravovala sama ale bohužel mi odešel počítač, a tak musím si občas půjčit od tatky a tam moc nechci nic upraovat, kdo trošku umí s fotkami tak do zpráv , děkuji :)
Ahoj, jestli stále máš zájem o úpravu fotek, tak rád pomůžu.
Mám profi program od Nikonu, udělá fakt dobrou práci.
Kdyžtak se ozvi na petr7891@centrum.cz
spíše loudil *3* ale Zoner bych nevytahoval... *22*
Do kamene tesat, ale Zoner opravdu ne :-D
Podle čeho? Podle zpracování stejného rawu v LR (ACR), Zoneru, DxO a Capture1 *4*
Data ze snímače pro digitální fotku jsou jen a jen raw *4* Někdo, podle tebe "fotoumělec", chce mít plnou kontrolu nad výsledkem a někdo nechá zpracování na algoritmech foťáku.

Pro běžného uživatele stačí mobil *4* Promiň, ale s touhle logikou se dostaneme až k psaní do písku klacíkem.
Může mě obvinit, že jsem vysušíl Welingtna *4*
Ale v této zemi se nejde ničemu divit. Když zůstaneme u vaření, tak více lidí si zajde na meníčko za 89 než do Borgo Agnese.
Více lidí sežere "hambáče" u vietnamců než v Burger Inn. A stejně to je i u focení. Někomu stačí sooc nebo rovnou mobil, někdo se s tím málem nespokojí.
Já jsem tady nutil někomu nějaký software nebo o nějakém řekl/napsal že je nejlepší? Nebo jsem tady někoho nutil fotit do rawu???
Jedině co jsem napsal, je to že "Zoner bych nevytahoval".
Tak laskavě nepodsouvej, něco co nepadlo *4* Jak máš dost často rozumné a velmi trefné názory, které mi vyloudí usměv na rtech, tak tady jsi úplně mimo.
*3**3**3* Nemáš tam něco lepší? *1* Chtělo by to i decku vína na uklidnění, nebo ti rupne cévka. Mám o tebe strach *4*
No vidíš, ty nemáš zapotřebí rozsáhlejší úpravy a já už jsem vyrostl z toho poměřování pindíků, jak jsi svůj tím, co jsi teď v tom posledním příspěvku napsal, vytáhl na stůl :)
Zoneru zdar, ale stejně bych ho nevytahoval *3*
Takže jsem minulý týden dával kolegovi k vyvolání asi něco jiného než tři Ilfordy HP5? A z lednice mi zbylých 7 kousků asi taky zmizí.
Ale omlouvám se, používám původní označení tablet, jelikož pod pojmem tablet si dnes lidé představí jiné zařízení, tak doplním grafický tablet. Ale myslím si, že spojení tužka a tablet mohlo říct, že myš nepoužívám *4*
Ty jsi dal příklad a já napsal, žebych ho nevytahoval *4* a jak jde vidět, tobě rupli nervy a přešel k invektivům, když s tebou nesouhlasím.
Tak když jsem zralý na dvě na bradu a přísáháš, co uděláš potkat mě v realitě, tak ti můžu dát příležitost *243* Nebo jen ramena přes písmenka? *4*
Co ty na to? *6*

Mimochodem, Capture zvládne zpracovat vlastní NEFy lépe než Zoner. To víš Nikon pracuje s Nikonem lépe, než Nikon a kluci z Brna.
Nebavím se o težkopádnosti ovládání, ale o zpracování souborů.
A to je ten problém a to nejpodstatnější. Záleží jak to zpracuje nebo v určitých případech foťák podělá. Nejčastěji vyvážení bílé a v této době expozice na sněhu :)
Takže jakýkoliv editor je deformace umění a tužka ke zvýraznění u kinofilmu je taky deformace umění?
A když jsi u toho stroje, tak je velmi divné, že necháš stroj aby ti fotku zpracoval on *4*
Promiň, ale protiřečíš si a dost zásadně.
Noooo *3**3**3* tak jestli jde o tužku v ruce, tak já používám tablet *4* Takže v té tvé logice jsi svou argumentaci shodil *4*
A neboj, monitory mám zkalibrované *4*
Doporučují rozhodně Photoshop ten používám už 3 rok a maximální spokojenost *4*
Jednoznacne Photoshop a Photoshop Lightroom. editacne schopnosti PS zatial ziaden soft nedosiahol a je idealny aj na tvorbu kolazi. Lightroom je urceny skor pre fotografov na hromadne upravy a korekcie. Doporucujem zrkadlovkarom fotit do formatu RAW, potom z fotografie vytiahnete maximum ;)
tak ono stejně, pokud nemáš odrazky, nebo zmáklé světlo a idálně pracuješ na clonu/čas .. tak je úplně jedno do čeho fotíš, jestli je to RAW, JPG nebo něco dalšího .. přepálenou fotku stejně nezachráníš (teda zachráníš, když budeš chtít ,ale strávíš nad tím hodinu práce a to se nevyplatí) :))
Na to je idealny Adobe After Effects. Zduplikujes videovrstvu (footage) a vymaskujes tvar. Tu pomocou klucovych bodov natrackujes podla pohybu.
aby som to uviedol na pravu mieru. bavite sa tu o photoshope a gimp-e.
ano photoshop je nieco ako klenot medzi programami na upravu fotiek pokial pouzivate win, a mate kopec peniazkov popr. dostupny crack.
gimp, je produkt komunity ludi ktori pouzivaju os Linux a je to ako photoshop ale v linuxe. samozrejme da sa nastavit nastavenie aj pre pouzivatelov Ps kedze su nan zvyknuty. kedysi sa dal stiahnut aj gimpshop ale pozastavili jeho aktualizacie a ostalo pri klasickom gimp-e. gimp, funguje aj vo win, Ps len vo win. kto sa nezivy ako grafik ci nie je prof. fotograf tak mu je zbytocne riesit tuto otazku ktory program je na upravu ci rozmazanie fotiek. na to Vam postacuje aj Picasa 3 ktory tu uz bol spomenuty...
ja osobne som skusil aj Ps3 ale kedze mam momentalne nainstalovany Linux ubuntu tak pouzivam Gimp na zlozitejsie upravy. na bezne veci pouzivam Picasa 3.
prajem dobre svetlo a podarene zabery.
da sa to riesit tzv. maskou ale neviem ci to ponukaju programy ktore su len tak volne pristupne na webe a frre...
skor by ti to spravili niekde v studiu ako zakazku...
ja používam photo filtre, jednoduchý..pekne spracovaný, s najdôležitejšími funkciami..a v češtine.. mám aj gimp, ale ten sa mi zdá ovela zložiteší, a dlho nabieha..teda aspon mne na mojom ntb..
Pošlu fota mojí nahý přítelkyně (23). Hledám kluka, který ji vylepší ve Photoshopu, či jiném programu a pošle zpět. Díky.
pošli fotky do pošty, ja ti ich upravím..
Nikdo tady ještě nezmínil ACDsee, má jednak snadnou správu souborů, jednak umí mraky věcí, včetně galerie a co hlavní, promakanej editor má už od stařičké verze 6, dneska už je v.11 a není pro prostého člověka nutné mít rovnou verzi PRO. Obyčejnej člověk, myslím si, fíčule z PhotoShopu nikdy nevyužije a ACD, když se dostane za pár dní do ruky, je na fotky kombajn. Cena... no je placenej, pokud jste alergičtí na warez. Ale zný to není.
Na ořezání a někdy úpravu barev Picasu a pak GIMP
neviete o nejakom albume na internete,kde by sme si s priatelkou mohli davat fotky a cely album by bol pod heslom?
napríklad na Azete sa to dá. Treba sa samozrejme zaregistrovať .... získate okrem mailovej adresy aj možnosť vytvorenia si albunov, - heslovaných, - prístupných pre priateľov bez hesla ... a samozrejme aj - verejných. Je iba na vás aké a pre koho si albumy spravíte.
V prípade že potrebujete pomôcť, neváhajte nás kontaktovať.
Ahoj
skusal som ten GIMP ale pride mi nejaky tazkopadny.Mozno preto ,ze som pokazeny od photoshopu.Ale cital som ze je program podobny photoshopu a je zadara a vola sa PAINT...osobne som ho neskusal
Je to Corel PaintShop Pro. Vytvoris s nim takmer to iste, co vo Photoshope. Tiez je zalozeny na filozofii layerov.
s paintem jsem kdysi delala, je jednodussi nez photoshop, ale to zakladni v pohode a taky myslim nebyl zadarmo :o))
Nebyl to Paintshop? V tom dělám už léta...
No ja osobne pouzivam nejdrive Nikon Capture NX, a pak tu fotku ulozim do tiffu a posledni korektury delam ve Photoshopu. Ale je je to drahe reseni.

Zkuste treba se podivat po Photofiltre nebo po Zoneru -- bude to levnejsi :)
Nejlepší je gimp. Profesionální program a open source (zdarma, může se do něj doinstalovat spousta doplňků, třeba i neoficiálních, a to vše legálně). Funguje i v jiných OS než windows (je multiplatformní). Zoner asi taky nebude špatný, leč není zadarmo (nejnovější) a nemá otevřený kód.
A na co je ti,že to má otevřený zdrojový kód?
Pokud nejsi programátor,který si dost pohraje s předěláním tohoto programu,tak jedině na to aby jsi to mohl zmiňovat v diskuzích o programech. :-D
Otevřený kód je tobě jako uživateli k ničemu, ale to, že je zadarmo, má své výhody :)
Sice po roce, ale dobré :-D
Nebyla řeč o ceně, ale o zdrojovém kódu. ;-)
Nicméně GIMP jsem zkoušel, ale za Photoshop, který používám asi 15 roků, bych jej nevyměnil. :-P