Dokonalé ženské rty jsou tvarovány v poměru 1:2

17.2.2017 13:55 Fonte: Famous
Dokonalé ženské rty jsou tvarovány v poměru 1:2

IRVINE – Dokonalé ženské rty jsou podle kalifornských vědců tvarovány v poměru 1:2. Tedy horní ret má padesát procent objemu toho spodního. Podobná ústa mezi celebritami mají třeba Taylor Swiftová nebo Miranda Kerrová. Naopak Angelina Jolie, jejíž ústa jsou často oslavována, má mnohem méně atraktivní poměr 1:1.

„Ačkoli celkově je oblast úst považována za výrazný rys ženské atraktivity, to, co rozhodovalo nejvíce o atraktivitě ženy, byl poměr mezi tvarem horního a dolního rtu. Poměr jedna ku dvěma horního k dolnímu rtu a rty, které tvoří asi deset procent povrchu spodní třetiny obličeje, jsou považovány za nejatraktivnější,“ tvrdí psychologové z University of California v Irvinu.

Z jiné studie, která srovnávala modelky magazínu Vogue z posledních padesáti let, vyplývá, že většina z nich má spodní ret o sedmačtyřicet procent větší než horní.

„Mnoho atraktivních lidí nemá ale numericky dokonalé hodnoty atraktivity. Jinými slovy, záleží na celku než na jednotlivých částech,“ věří doktor Brian Wong z Irvinu.

17.2.2017 13:55

Ulteriori articoli