Šedesátníci souložící dvakrát týdně jsou nejšťastnější

14.12.2018 11:40 Fonte: Famous
Šedesátníci souložící dvakrát týdně jsou nejšťastnější

LONDÝN – Sex a pravidelný intimní život je pro lidi zdrojem štěstí a spokojenosti. A platí to tím spíš, čím jsou lidé starší. Australští psychologové zjistili, že ideální pro období po šedesátce je sex alespoň dvakrát týdně. Senioři věnující se sexu v této míře patří k nejspokojenějším. Přitom ženy preferují mazlení a líbání, zatímco muži soulož.

Vyplývá to z analýzy života sedmi tisíc osob v průměrném věku pětašedesát let. Autoři u nich sledovali frekvenci pohlavních styků a jiných milostných aktivit v páru a také spokojenost se životem a pocit štěstí v něm.

„Muži mající sex dvakrát týdně jsou nejšťastnější a nejspokojenější, ženy dávají přednost více líbání a emoční blízkosti při společném spaní s manželem či partnerem,“ tvrdí autoři z Anglia Ruskin University v Londýně.

Při sexu se nejen procvičí oběhová soustava, ale do krve se vylévají endorfiny, hormony štěstí, které působí proti negativním vlivům stresu.

„Panuje tu domněnka, že starší osoby už sex nezajímá, ale je důležitý a může snížit riziko chorob srdce a předčasného úmrtí. Zjistili jsme, že sex může zlepšit požitek ze života lidí,“ tvrdí doktor Lee Smith z Anglia Ruskin University.

14.12.2018 11:40

Ulteriori articoli