Kyperský pomník dlouhým bramborám se podobá penisu, zlobí se místní

20.10.2021 02:01 Fonte: Famous
Kyperský pomník dlouhým bramborám se podobá penisu, zlobí se místní

AYIA NAPA – Obyvatelé kyperské obce Xylofagou zažívají podobné rozčarování jako Brňané poté, co před lety na náměstí Svobody vztyčili nový hodinový stroj. Ten má tvar olověného náboje, jenže nejen místní v něm vidí falus. V Xylofagou vztyčili pomník místní vyhlášené odrůdě podlouhlých brambor. Jenže Kypřané se zlobí, že připomíná spíš mužské přirozené. Radní se ale nezlobí. Zesměšňování na sociálních sítích je podle nich nejlepší reklamou, která bude lákat turisty.

Podlouhlé brambory u Xylofagou pěstují v tamní červené sopečné půdě. A jejich chuť je prý nezaměnitelná, takže se stala národní pochoutkou, která je zároveň turistickým lákadlem. Nový pomník této odrůdě brambor byl odhalen ve středu 13. října. A (ne)šťastná třináctka zaručila pořádný humbuk na sociálních sítích, kde se fotky podlouhlé hlízy na tyči vysmívají, protože připomíná falus.

„Neexistuje nic jako negativní popularita. Chtěl jsem, aby se tato brambora stala vztažným bodem k naší obci, jsem moc rád, že probíhající hanobení toho pomníku je vlastně pro nás nejlepší reklamou. Jsem si jistý, že všichni ti, kdo nás kritizují, přijedou, aby se u té brambory vyfotili,“ vzkázal posměváčkům starosta George Tasou.

U pomníku hodlají vybudovat stánek se smaženými a vařenými bramborami i posezení.

„Jsme si jistí, že tohle se stane novým turistickým lákadlem,“ vzkázal Tasou.

20.10.2021 02:01

Ulteriori articoli