Ir běhal celý listopad po trase ve tvaru pyje a získal tím padesát tisíc na léčbu rakoviny varlat

3.12.2021 02:24 Fonte: Famous
Ir běhal celý listopad po trase ve tvaru pyje a získal tím padesát tisíc na léčbu rakoviny varlat

DUBLIN – Shane Moore z Dublinu si každý rok v listopadu nemůže nechat narůst knír, aby se tak připojil k hnutí podporující prevenci a léčbu rakoviny prostaty a varlat. Protože prý vypadá tak strašně, že by ho za to asi zavřeli. Ale milovník běhu z hlavní irské metropole se letos připojil do jiné akce zvané Dick Run. Tedy každý den běžel po trase, která má tvar penisu. Svůj běh zaznamenával v aplikaci a zveřejňoval. Moore vyběhal svými penisy v přepočtu padesát tisíc korun na dobročinné účely.

Tedy pro organizaci, která se zabývá prevencí a léčbou rakoviny prostaty a varlat.

„V březnu jsem jen tak z legrace zkusil svůj běžecký okruh vytvarovat jako penis… A na Halloweena mě napadlo, že bych si to zopakoval. A tak se zrodil nápad podpořit tím charitu. Jde o zdraví mužů a prevenci rakoviny varlat. Říkal jsem si, že to bude zajímavý způsob, jak upozornit na tak vážnou věc. Sám jsem měl v minulosti psychické problémy a chtěl jsem lidem pomoci způsobem, který zas tak vážný není,“ svěřil Moore v rozhovoru pro Dublin Live.

Jeho fanoušci mohli přispívat na projekt přes web iDonate. Původní cíl pět se eur byl překonán čtyřikrát, když přesáhl dva tisíce eur.

3.12.2021 02:24

Ulteriori articoli