Ženy při sexu na jednu noc o dosažení orgasmu neusilují, muži vždy

14.3.2023 07:27 Fonte: Famous
Ženy při sexu na jednu noc o dosažení orgasmu neusilují, muži vždy

NEW JERSEY – Proč mají ženy sex na jednu noc s cizinci? Není zcela jasné. Dosažení orgasmu tím důvodem není. Protože ze studie amerických sexuologů vyplývá, že při sexu na jednu noc usilují o vlastní vyvrcholení mnohem méně než při souloži se stálým partnerem. Muži ale naopak mají sex na jednu noc právě kvůli tomu, aby dosáhli orgasmu.

Obecně vzato si lidé myslí, že je nezávazný sex jen kvůli rozkoši a potěšení. Ale v případě žen to neplatí. Nová studie sexuologů z Rutgersovy univerzity v New Jersey odhaluje, že během sexu na jednu noc ženy usilují o orgasmus méně často než při sexu se stálým partnerem.

Muži naopak očekávají ejakulaci pokaždé. Při sexu na jednu noc i při sexu se stálým protějškem.

„Víme, že existují kontextové, společenské a osobní faktory, které vytvářejí překážky, jež ženám brání v tom, aby se cítily schopné aktivně usilovat o orgasmus. Informace z tohoto výzkumu můžeme využít k vytvoření sexuálního prostředí, ve kterém ženy mohou cítit, že snáze dosáhnou orgasmu,“ míní hlavní autorka studie Grace Wetzelová z Rutgers University.

Z výsledků experimentální studie vyplývá, že ženy méně často usilovaly o orgasmus během krátkodobých milostných poměrů a náhodných sexuálních styků ale také při setkáních se sobeckými muži.

„Z výzkumu sledování cílů vyplývá, že to, jak moc se budeme snažit, je dáno tím, jak moc nám záleží na výsledku a jak moc očekáváme, že tohoto výsledku dosáhneme. Pokud je tedy pro ženy orgasmus důležitý a pokud věří, že je možné ho dosáhnout, budou o něj usilovat silněji. Jak nyní chápeme, ženy při rozhodování, zda během sexuálního styku stojí za to usilovat o orgasmus, věnují pozornost signálům z prostředí a signálům od partnera,“ dodává Wetzelová.

14.3.2023 07:27

Ulteriori articoli