Osm z deseti žen by dalo přednost dobrému spánku před orgasmem

15.3.2024 13:40 Fonte: Famous
Osm z deseti žen by dalo přednost dobrému spánku před orgasmem

LONDÝN – Kvalitní a dostatečně dlouhý spánek je nezbytný pro pevné zdraví člověka. Potřebují ho ženy i muži. Nicméně zdá se, že pokud jde o kvalitní spánek, ženy mu dávají přednost před orgasmem. Zřejmě proto, že spí hůře než muži a nedosahují orgasmu tak snadno jako muži. Z britského průzkumu vyplývá, že osm z deseti dnešních žen dá přednost kvalitnímu spánku před orgasmem.

Mezi muži se raději pořádně vyspí dvaapadesát procent mužů. Tedy téměř polovina jich stále dává přednost orgasmu před kvalitním odpočinkem.

Tento rozdíl mezi pohlavími vyplynul z průzkumu britského časopisu Good Housekeeping, kterého se zúčastnilo osmnáct set lidí. Z průzkumu také vyplývá, že šest z deseti žen má nekvalitní spánek, zatímco mezi muži je to třiapadesát procent.

Vědci z Harvardovy univerzity tvrdí, že kvalitní spánek je založen na pěti různých faktorech: ideální délce spánku sedm až devět hodin denně, potížích s usínáním ne více než dvakrát týdně, potížích s udržením spánku ne více než dvakrát týdně, neužívání žádných léků na spaní a pocitem dobrého odpočinku po probuzení alespoň pět dní v týdnu.

„Viděli jsme jasný vztah mezi kvalitou spánku a délkou života, takže čím více příznivých faktorů někdo má, pokud jde o kvalitu spánku, tím více se snižuje úmrtnost na všechny příčiny a kardiovaskulární úmrtnost. Myslíme si, že tato zjištění zdůrazňují, že pouze dostatečně dlouhý spánek nestačí. Musíte mít opravdu kvalitní spánek a nemít velké problémy s usínáním a udržením se ve spánku,“ tvrdí autoři z Harvardovy univerzity.

Ulteriori articoli