Hráči a počítačoví maniaci mají čtyřikrát častěji poruchu erekce

22.3.2024 13:49 Fonte: Famous
Hráči a počítačoví maniaci mají čtyřikrát častěji poruchu erekce

ŠANGHAJ – Dlouhé vysedávání během dne působí zhoubně na lidské zdraví. A u mužů může způsobovat poruchy erekce. Vědci z Šanghaje zjistili, že hráči a počítačoví maniaci mají čtyřikrát častěji poruchu erekce. Ale podle autorů jsou na tom hůř než muži, kteří sedí u televize nebo za volantem. Výsledky se přitom opírají o evropskou populaci.

Vědci z Námořní lékařské univerzity v Šanghaji zkoumali údaje od 224 000 Evropanů. Zjistili, že používání počítače ve volném čase, včetně hraní her, po dobu alespoň sedmdesáti minut denně, je spojeno s 3,57krát větší pravděpodobností problémů s erekcí.

Výsledky studie publikoval vědecký časopis Andrology.

Podle autora studie Čaa Chuang-fua příliš dlouhé sezení u počítače narušuje mužské hormony. U počítačových maniaků byla zjištěna o sedmdesát procent nižší hladina folikuly stimulujícího hormonu, který souvisí s tvorbou spermií a testosteronu.

„Delší používání počítače ve volném čase zvýšilo pravděpodobnost vzniku poruchy erekce, což může souviset s nižší hladinou hormonu stimulujícího folikuly. Používání počítače může mít také vliv na zánět a průtok krve tepnami penisu,“ tvrdí hlavní autor studie Čao Chuang-fu.

22.3.2024 13:49

Ulteriori articoli