Bez podprsenky?

28.7.2023 10:29 · 1 329 wyświetleń FemmeFatale_1

Nedělám si iluze, že by se tady tohle téma už několikrát neřešilo, ale opakování je prý matka moudrosti. :)

Jako malá holka jsem se těšila až budu nosit podprsenku. A když mi mamča koupila mou první, cítila jsem se důležitě, cítila jsem se jako velká holka a byla jsem ochotná jí na sobě mít i při spaní.

Když už jsem velká holka byla (tedy dle nějakých výškových měřítek velká holka nejsem ani teď a nikdy nebudu), přišla jsem na to, že je daleko svobodnější podprsenku nemít. Že je to sice krásný kus prádla (prádlo je fakt divný slovo), ale že svazuje a tak všelijak otravuje. Měla jsem to štěstí, dle někoho smůlu, že jsem nebyla obdařena velkými ňadry a tak jsem si vzala svou dobrou kamarádku za vzor (ta jí většinou vůbec nenosila) a tu a tam si podprsenku nevzala. Zvláštní pro mě bylo, že z toho nejvíce byly pohoršeny některé holky.

Když jsem začala randit, podprsenku jsem na rande nosila vždy. Nevím totiž jak je to možné, ale kluci, a to i ti větší a dospělejší, mají za to, že holky mají oči na hrudi. :) A protože jsem si s nimi chtěla ze začátku spíše povídat, nebylo úplně rozumné chodit randit v upnutém triku na holém těle. :)

Dnes, jako dospělá, si užívám té svobody, kdy mnoho žen přišlo na to, že naše těla jsou naše těla a že ty prsa prostě máme. Sice každá jiná, některá větší, některá menší, ale jsou naší součástí. Tak proč se svazovat?
Byla jsem na vegan food festivalu a kdybych tu podprdu na sobě měla, musela bych si ji jít někam svléknout, protože bych si připadala nepatřičně. :)

Jediné s čím mám trochu problém je viditelnost bradavek. Přeci jen prsa reagují na všemožné podněty a je to na nich vidět.
Žena totiž není úplně nahá, když se svlékne. Úplně nahá je až ve chvíli, když odkryje ruku z prsou a odhalí tím prsní dvorce a bradavky. A přestože jsou ty bradavky vidět jen přes nějakou (neprůhlednou) látku, obrysy vidět jsou.
A tak, když jsem někde bez a mé tělo na něco reaguje, zažívám někdy pocit studu.

Zeptala jsem se Googlu na to, co si o nenošení podprsenky myslí ostatní. A některé názory jsem zkopírovala a přikládám je.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Já si myslím, že něco si má nechat žena na doma. Já bez podprsenky nechodím, nestojím o to, aby si nějaký nadržený chudák myslel, že chci sex a zrovna s ním. Podle mě si ženská koleduje o znásilnění, nebo o nevhodné nabídky.

Já mám třeba kozy obří a bez podprdy si mezi lidi netroufnu, jelikož gravitace je prostě sviňa a kdybych neměla šprndu, tak přes ty prsa nezapnu ani kalhoty.

Ani klukům se to nelíbí. Nechodím bez.

Bez podprsenky chodím jen doma. Do práce v žádném případě, mezi lidi jen velmi výjimečně (např. cestou z pláže, když si sundám mokrý vršek od plavek a jdu v šatech).
Nepřijde mi to slušné, prsa jsou v naší společnosti sexuální symbol, ať se to lidem líbí nebo, ne. S holým zadkem taky mezi lidi nechodím.
Kdybych bydlela v nějaké výhradně ženské komunitě, asi chodím bez.

Je mi to jedno. Pokud nechodí člověk obnaženej, ať si chodí, jak se mu zachce. Sama chodím doma většinu času bez nebo ve sportovní. Nejradši bych chodila bez i venku, ale mám strašně povislá prsa. Určitě si z toho důvodu ale neudělám silikony. Umělina, nejen co se týče prsou, se mi nelíbí.

Mně přijde, že ty s lentilkama hrdě nosí push-upku a ty, co je mají jak psí uši, klidně vyrazí ven bez.

Jako vše s oblékáním i tohle vyžaduje určitou soudnost. Když má někdo pevná souměrná prsa přiměřené velikosti, tak to určitě může vypadat pěkně, když je k tomu vybráno vhodné oblečení a příležitost.

Je mi to šumák, ženským na prsa nekoukám. Radši se podívám na pěkný chlapský vymakaný zadek.

Asi se není čemu divit, pokud je vědecky prokázáno, že pohled na ňadra u mužů způsobuje jisté procesy v organismu. V Indii bys takto na ulici nepřežila ani minutu.
Takže chození bez podprsenky na veřejnosti považuji za vědomé provokování chlapů.
A ještě mi silně vadí takové to dělení - může si to, nemůže si to dovolit. Je-li to teda podle některých přípustné, tak pro všechny bez rozdílu. Protože jinak je to zase jenom a pouze o provokování.

Doma chodím bez podprdy, venku to mám zakázaný. Prsa mám velký a pevný, ale u chlapů bohužel způsobují dočasnou ztrátu inteligence. Když jdu někam bez podprsenky, najednou dostávají hrozně dementní výraz do obličeje. U některých se přidává i nekontrolovatelné slintání a ztráta vyjadřovacích schopnosti.

Doma chodím jedině bez, vždycky když přijdu domů, tak ji ze sebe servu. Ven zase jedině s, i když mám prsa pevná, přijde mi to divný. Nelíbí se mi, když se přes oblečení rýsují bradavky.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jak to vidíte vy, dámy a pánové? (někteří pánové by totiž, dle některých, měli nosit podprsenku taky :))