Dobré kafe

Kde najít

Zdravím.
Jelikož mám ráda dobré kafe, napadlo mě zeptat se, kam byste pozvali protějšek na rande, na dobrou kávu.
Kdekoli po republice 🙂
Čas dovolených, toulání a kafí :)
Pochutnala jsem si v Litoměřicích. Kavárna není uvedena v turistickém seznamu kaváren, ale měla otevřeno i o víkendu a káva byla lahodná :)
Cafe Savoy nebo Imperial. To na protejsek dokaze zapusobit.
Tak pokud je protějšek masochista, nevidím s Jihlavankou problém.
KMEN Ceske Budejovice, tam nezklamou;)
Zdar, konečně zase přínosné téma ;)
Café Na kole, Hradec Králové
Caffé Amsterdam (Holflor), Pardubice
Přidal bych v HK ještě Café Pekárna
A co kavárna v knihovně? Literární kavárna v HK.
Míst je hodně, ale v podstatě stačí hledat italské kuchyně. Pokud to neprovozuje nějaký asiat a podobně, obvykle i to kafe je v pořádku
QB COFFEE ROASTERS , Brno - Jundrov .
U nás sehnat kvalitní kávu je docela oříšek.Ale např. Nordbeans mají dobrou.
Kafe na dřevo v Praze Hostavicích..
To vypadá pěkně. A ještě pro jistotu pár kroků od swingers klubu. Dobře Ty!
A nabizis k tomu i domaci jablecny strudl? *18*
Měsíc zpět jsem si řekla, že si skáknu na nějakou kvalitku do kavárny, slečna se mě optala, zda chci kyselý nádech nebo dovoz Kuba a jiné státy, říkám, zkusím to nejlepší co mají ( ať vím co je teda super kafe ) 😃 huba se mi kroutila při prvním loku a tak jsem to do sebe nalila se zapíjením doobjednané limonády a zůstanu u klasického dobrého turka 😃😃
Cibetková se vyrábí tak, že farmáři dávají žrát cibetkám jenom kávu, a pak sbírají to, co projde jejich zažíváním. Je považovaná za nejlepší (a nejdražší) kávu na světě a má taky karamelovou chuť. Já bych to ale do pusy nevzal už jenom kvůli procesu výroby.... (edytowano)
Nejdražší a rozhodně kvalitnější cibetková káva je z trusu divoce žijících cibetek, protože nežerou jen kávové boby a hlavně si boby vybírají....ale jo někdo nedá hmyz někdo kávu, která projde trávicím traktem (Cibetky) jinak se to propírá a pak praží, tudíž to nepoznáš kudy to projelo, díky pražení je to i celkem dezinfikované.
Stejně by mě zajímalo, jak se přišlo na to, že je ta káva dobrá, přece běžně nevaříš z něčeho, co vysralo nějaké zvířátko.
Nejspíš domorodci, historii cibetkové kávy nemám úplně v malíku, ale jinak souhlas.
Šlo o zkoušku, já odbornice na kafe nejsem .. 😊
Upřímně nevím co to bylo ale toto nadšení z kaváren mě přešlo.. domů si kupuji vanilkové a oříškové cappuccino, smíchám to ve sklenici a sladím třtinovým cukrem , dává tomu karamelový nádech a je to pro mě nej horký nápoj.. ale tohle už ne (edytowano)
mam znamou, nastavba na hotelovce, praxe coby provozni, sveho casu baristka v kavarne. jejimy slovy: me sere, jak se stale ta kava resi, ja mam nejradsi, kdyz si dam s tetkama rozpustny!

:-))
Však už se zase těším až mi zase někdo napíše, zda nepůjdu na kafe 😃😃
miliony mužů už se připravují ti hned napsat pozvánku na kafe😄😄😄..... já teda ne..... dávám si pivko
Co to je za řeči? Že napíše muž ženě a pozve na kafe, ty tady z toho děláš divadlo.. to úplně běžné.
My si aspoň umíme osobně popovídat..
kavarny jsou fajn, ale to reseni detailu kolem? ne diky
Co si teď tak vybavím třeba:
Jeseník - Ennea Caffe
Prostějov - Džungle
Boskovice - Kavárna Kakabu
Brno (ta zatáčka před Vídní 🤣) - Kafe, Motmot
A jinak snad u každého milovníka a milovnice kafe doma 😀
Snad nějaký tip někomu padne do oka, nebo přispěje k hezkému rande 😉
A na závěr děkuji zakladatelce za moc hezké a smysluplné téma 👍 (edytowano)
Bitcoin coffee v Holešovicích ...
Kdekoliv kde mají Doubleshot.
Obcas chodim kolem.Tak to pujdu ochutnat
Jdi. Já jsem je teda měla radši, když byli ještě bar Coming Soon, ale časy se holt mění a dělají to sice jinak, ale furt dobře.
V Praze oblíbenou kavárnu nemám, ve Varech Pupp a Republica na Masaryčce, v Plzni Enjoy coffee & brunch, Semler café, v Ostravě Bolt tower nebo v Zahradní.
Roli hrají nejen přístroje LaCimbali bývají skvělé ale i káva, mix robusty a arabica. Osobně nemám ráda 100% arabicu, protože mi přijde kyselá.

Piju ristretto a k němu něco sladkého. (edytowano)
Za ten mix arabica- robusta máš za 1, konečně někdo, kdo to poznal.
Známí mají rádi kavárnu IPA někde kolem Jungmanovi ulice v Praze
Ideálně malé nezávislé kavárny. Když to nebude nějaký kávový řetězec, nebo místo kde mají kávu jen jako doplňkový produkt. Prostě opravdová kavárna, kde mají kávu rádi a je to jejich hlavní produkt :)
PRAHA.kavárna Nový svět.kousek od hradu ,tam mají super kávu na krásném místě 😉