Diabetes typu 2 je nejrizikovějším faktorem poruchy erekce

22.12.2018 10:30 Źródło: Famous
Diabetes typu 2 je nejrizikovějším faktorem poruchy erekce

OXFORD – Urologové a kardiologové z Oxfordské univerzity tvrdí, že nejsilnějším rizikovým faktorem pro vznik poruchy erekce u mužů je diabetes typu 2. Vyplývá to z dlouhodobého sledování více než dvou set tisíc mužů. Mezi vznikem diabetu typu 2, který poškozuje cévy a srdce, a poruchou erekce funguje velmi silný vztah. Doslova tak lze říct, že většina mužů majících diabetes typu 2 má problém se ztopořením.

Diabetes typu 2, ačkoli k němu můžou být lidé náchylní geneticky, je nejčastěji způsoben sedavým životním stylem, nezdravou stravou, kouřením a nadměrnou konzumací alkoholu. Naopak pravidelný pohyb třikrát týdně, vyvážený jídelníček a střídmá konzumace alkoholu výrazně snižují riziko rozvoje onemocnění. A také riziko vzniku poruchy erekce.

„Porucha erekce ovlivňuje přinejmenším každého pátého muže nad šedesát let, ačkoli dosud jsme o tom tušili jen velmi málo. Náš výzkum zrcadlí výsledky dosavadních studií, že příčina rozvoje diabetu typu 2 může být genetická… a že souvisí s poruchou erekce. To může znamenat, že pokud lidé riziko rozvoje diabetu omezí zdravým životním stylem, můžou se vyhnout také poruše erekce,“ míní jedna z autorek studie doktorka Anna Murrayová z University of Exeter.

22.12.2018 10:30

Więcej postów