Penis se mezi třicátými a šedesátými narozeninami zmenší zhruba o centimetr

14.1.2019 03:55 Źródło: Famous
Penis se mezi třicátými a šedesátými narozeninami zmenší zhruba o centimetr

TAMPA – Většina pánů to ani nepostřehne. Ale ani jejich penisu se stárnutí nevyhýbá a krom změn na kůži na povrchu dochází ke proměnám i uvnitř topořivých těles. Tato tkáň se s přibývajícími roky stává méně pružnou, a i při plné erekci tak muž přijde o nějaký ten centimetr. Mezi třicátými a šedesátými narozeninami je rozdíl v délce či obvodu zhruba o jeden centimetr.

„Penis může ztratit asi centimetr na délku, a to v době od kamenně tvrdých třicátých let života po důchodový věk po šedesátce. Rozdíl, upřímně, je velmi malý, většina mužů si postupné změny ani nevšimne,“ tvrdí floridský urolog doktor Jamin Brahmbhatt v rozhovoru pro magazín Fatherly.

Penis tvoří dvě topořivá tělesa umístěná po stranách nad centrální močovou trubicí. Tato tělesa se při erekci plní krví. Ale s věkem jejich buňky přicházejí o kolagen a tedy i pružnost. Takže maximální naplnění krví prodlouží penis v mládí více než ve stáří. Navíc mužům postupně klesá hladina testosteronu v krvi, takže se snižuje produkce spermií a mírně zmenšují i varlata.

„Během těch let je to jako s balónkem. Přichází o vzduch a není napnutý na maximum, ale skutečná velikost jeho povrchu se nemění. S penisem je to stejné. Prostě se už nejsou schopny naplnit se na maximum,“ dodává urolog doktor David Shusterman z New Yorku.

Opticky penis může zmenšit také obezita v podbřišku, tuk totiž kořen obstoupí a penis se jeví jako kratší. Proto je důležité celý život zůstávat fit a bez nadbytečného tuku v podkoží.

Więcej postów