Většina žen jde skutečně po bohatých mužích, i když se může tvářit jinak

16.5.2022 06:35 Źródło: Famous
Většina žen jde skutečně po bohatých mužích, i když se může tvářit jinak

SWANSEA – Většina žen skutečně při hledání partnera dává přednost mužům, kteří jsou bohatí a mají prestižní zaměstnání. I když mnohé ženy můžou přesvědčovat samy sebe, že nejsou materialistky a na mužově finančním zázemí jim nezáleží, většina z nich podvědomě dává přednost jedincům, kteří jsou výrazně bohatí a mají prestižní povolání. Oblíbenější jsou také muži vzdělaní, ale rozhodně ne tolik, jako multimilionáři.

Psycholog doktor Andrew Thomas ze Swansea University to prokázal v rozsáhlém výzkumu, do něhož zahrnul miliony uživatelů seznamek ze čtyřiadvaceti zemí světa.

„Spousta lidí by ráda věřila, že je to jen stereotyp. Ale nacházíme to ve všech kulturách ve studiích, které se datují do osmdesátých let, což nám říká, že je to skutečnost,“ uvedl doktor Thomas.

Z analýzy vyplývá, že muži, kteří měli nejvyšší schopnost získávat zdroje – peníze – a byli nejvzdělanější, měli od žen o 255 procent více odpovědí než muži s průměrnými příjmy a průměrným vzděláním.

U žen přitom stejné vlastnosti zvýšily šanci na odpověď zájemců jen mírně. U nich naopak mnohem větší roli hraje vzhled. Zatímco ten je u mužů rozhodující jen v případě krátkodobých vztahů, v nichž jde především o sex.

„Značný vliv má dnes internet. Lidé se ženou od extrémů, aby druhým na internetu dokázali, že jsou bohatí nebo vypadají skvěle, a tím přilákali milence,“ tvrdí doktor Thomas.

Więcej postów