Angela Lansburyová: Zdrtilo mě, když můj první manžel utekl, protože byl gay

4.7.2022 11:47 Źródło: Famous
Angela Lansburyová: Zdrtilo mě, když můj první manžel utekl, protože byl gay

LOS ANGELES – Herečka a muzikálová hvězda Angela Lansburyová v mládí prožila obrovský šok. Když jí bylo devatenáct, provdala se za pětatřicetiletého Richarda Cromwella. Bez vysvětlení od ní rok po svatbě utekl. Až později se dozvěděla, že to bylo kvůli muži. Hvězda seriálu To je vražda, napsala prý osudného rána našla na posteli lístek a na něm tato slova: „Promiň. Nemůžu dál.“

„Znala jsem v Hollywoodu tolik gayů. Nikdy jsem to nepoznala... Byla jsem zamilovaná do lásky. A já, víte, byl to šok, ale nebyl to zase takový šok, protože jsem byla šíleně zamilovaná do Richarda Cromwella, když jsem si ho brala, tak jsem jen, víte, nikdy jsem neměla žádnou zkušenost... Neměla jsem z čeho čerpat, abych to poznala... Neměla jsem do té doby žádné sexuální zkušenosti… Když se ukázalo, že je gay, nikdy jsem ho z toho v žádném případě neobviňovala. A uvědomila jsem si, že jsem právě udělala nesnesitelnou chybu, víte, emocionální chybu... Ale ne. Nelituji toho, protože jsem se během té krátké doby, co jsme byli spolu, tolik naučila,“ svěřila Lansburyová v pořadu rozhlasové stanice Fresh Air.

S Cromwellem se prý přátelila do jeho smrti. V roce 1960 podlehl rakovině jater.

„Možná jsem svým způsobem v některých ohledech byla zralá, ale jinak jsem byla zelenáč, jak se říká. On byl tak atraktivní muž, tak zábavný. Znal všechny staré filmové hvězdy, byl skvělý přítel Joan Crawfordové. Ukázal mi svět plný barev, které jsem nikdy nepoznala. Proč si mě chtěl vzít, to se nikdy nedozvím,“ dodala Angela.

S Richardem se rozvedla v roce 1946 a o tři roky později se provdala za Petera Shawa. Stali se rodiči dvou dětí a zůstali spolu až do jeho smrti v roce 2013.

Więcej postów