Maďarky předstírají orgasmus, protože se bojí, aby nebyly nenormální nebo dysfunkční

17.10.2022 10:04 Źródło: Famous
Maďarky předstírají orgasmus, protože se bojí, aby nebyly nenormální nebo dysfunkční

BUDAPEŠŤ – Maďarští sexuologové se zabývali tím, proč ženy v jejich zemi předstírají orgasmus. Ze studie vyplývá, že mnohem častěji předstírají orgasmus ty ženy, které se ho snaží urputně dosáhnout. Z hloubkové analýzy také vyšlo najevo, že Maďarky předstírají vyvrcholení nejčastěji ze strachu, aby je partner nepovažoval za nenormální či dysfunkční ženu.

Autoři z Univerzity Eötvöse Loránda pro svůj výzkum angažovali 360 cis heterosexuálních žen. Ty odhalily, že orgasmus předstírají tím častěji, čím více považují za nezbytné, aby ho během soulože dosáhly. A častěji ho předstíraly také ženy, které byly ve vztahu méně spokojené.

„Ačkoli potíže s orgasmem u žen souvisí jak s vyšší mírou nejistoty, tak s obavami o sebevědomí jejich partnera, byl to první motiv – odvozený z jejich vlastních pocitů nejistoty – který byl nejsilněji spojen s větší pravděpodobností, že budou vyvrcholení předstírat. Jinými slovy, ženy předstíraly orgasmus, protože se více zajímaly o to, aby nebyly vnímány jako abnormální nebo nedostatečné, než o pocit uspokojení a/nebo úcty svého partnera. Tento závěr – empiricky demonstrovaný v této analýze – je podpořen řadou dalších studií, které tvrdí, že ženy mohou předstírat orgasmus jako způsob, jak zakrýt své orgastické potíže, a také se vyhnout souvisejícím pocitům hanby, rozpaků a selhání během partnerského sexu,“ tvrdí autoři z Budapeště.

Studie byla publikována v časopise Science Direct.

Więcej postów