První zimní den patří orgasmu

22.12.2022 12:08 Źródło: Famous
První zimní den patří orgasmu

NEW YORK – První celý zimní den, tedy 22. prosinec, je zasvěcen orgasmu. Celosvětový den sexuálního vyvrcholení byl vyhlášen poprvé v roce 2006 a připadá vždy na den po zimním slunovratu. Myšlenkou tohoto dne je zaměřit naše orgasmy na mír po celém světě. Všichni lidé by při vyvrcholení během toho dne měli myslet na lásku a klid zbraní.

S nápadem přišli před lety míroví aktivisté Donna Sheehanová a Paul Reffell. „Je to skvělý den pro zvýšení povědomí o orgasmu, protože o tomto tématu existuje tolik mylných představ a nejasností. Cílem tohoto dne je dosáhnout orgasmu a zároveň uvažovat o světovém míru. Vzhledem k pozitivní energii, která se šíří po celém světě díky mnoha jedincům, kteří mají orgasmus, doufáme, že násilí, nenávisti a strachu bude aspoň jeden den v roce výrazně méně,“ míní Sheehanová a Reffell.

Lidé by měli zažívat orgasmy a myslet především na ty země světa, kde se válčí a dochází ke krveprolití.

Z vědeckého hlediska orgasmus se „sociální láskou“ tak trochu souvisí díky hormonům. Během sexuálního vyvrcholení se do mozku uvolňuje oxytocin, který je znám jako „hormon lásky“ a podporuje mezilidské vztahy a citovou náklonnost mezi partnery. Uvolňuje stres a úzkost a pomáhá relaxovat tělo i mysl. Při orgasmu se uvolňují také endorfiny, které mají sedativní účinek a tlumí bolest. Orgasmy krom jiného stimulují mozek, protože během nich dochází ke zvýšení průtoku krve do mozku.

22.12.2022 12:08

Więcej postów