Jóga a běh pomáhají bojovat s předčasnou ejakulací

6.3.2023 13:38 Źródło: Famous
Jóga a běh pomáhají bojovat s předčasnou ejakulací

LONDÝN – Muži mající problém s předčasnou ejakulací nemusejí spoléhat jen na léky, které navíc mívají negativní vedlejší účinky. Stačí se víc věnovat cvičení, které navíc působí blahodárně na celé tělo a duši. Podle metaanalýzy padesátky studií nejlépe předčasnou ejakulaci léčí jóga a běh.

Odborníci zkoumali muže, kteří nedokázali při souloži vydržet déle než tři minuty. Právě vyvrcholení do tří minut je považováno za předčasnou ejakulaci. Z metaanalýzy čtyřiapadesáti studií, v nichž bylo sledováno na 3,5 tisíce mužů, vyplývá, že nejvíce mužům s předčasnou ejakulací pomáhá běh a jóga.

V jedné studii se u mužů, kteří běhali půl hodiny denně pětkrát týdně, prodloužila délka soulože z průměrných devětatřiceti vteřin na více než tři minuty.

V jiné studii se zase muži trpící předčasnou ejakulací věnovali józe. Po dvanácti týdnech pravidelného cvičení se více než ztrojnásobila výdrž těchto mužů, z necelých šestadvaceti vteřin se dostali v průměru na téměř minutu a půl po skončení experimentu.

„Tyto důkazy jsou založeny na studiích zahrnujících malý počet mužů a potřebujeme v této oblasti další výzkum, ale přístupy, jako je fyzická aktivita, by mohly pomoci všem mužům,“ míní autor metaanalýzy profesor Lee Smith z Anglia Ruskin University.

Więcej postów